ΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Κυμπουρόπουλος: Το θέμα δεν είναι να φτιάχνουμε ράμπες, αλλά να τις σεβόμαστε κιόλας

“Ο,τι δίνεται δεν είναι αρκετό για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει κοινωνικό κράτος, είναι αναγκαίες οι παροχές αλλά δεν είναι ολοκληρωμένες”, υποστήριξε μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο του αφιερώματος στα άτομα με αναπηρία.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, είπε ότι υπάρχει μια κοινωνία που δεν σέβεται, και από την άλλη, οι ανάπηροι που δεν βγαίνουν για να διεκδικήσουν το σεβασμό στην αναπηρία.

Κατά την άποψή του, η κοινωνία θεωρεί ότι έχει κάνει το χρέος της, αλλά όπως είπε, “χάνει τις μικρές πινελιές της καθημερινότητας”.

“Δεν είναι το θέμα να φτιάχνουμε ράμπες, αλλά να τις σεβόμαστε κιόλας” είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για δήμους που λένε ότι φτιάχνουν προσβάσιμους χώρους ενώ ουσιαστικά αποκλείουν τους ανάπηρους. Ανέφερε ως παράδειγμα τους Δήμους Νέας Σμύρνης και Νέας Φιλαδέλφειας, όπου -όπως είπε- “φτιάξανε ράμπες και για να να μην περνάνε τα μηχανάκια βάζουν ένα Π. Και χτυπάει το κεφάλι μου πάνω στην σιδερένια μεριά του Π. Δεν είναι μόνο θέμα η ράμπα αλλά και η αντίληψη της κοινωνίας. Η ράμπα δεν έγινε για τα μηχανάκια αλλά για τα άτομα με αναπηρία”.

“Ο στόχος είναι πολύ μακριά μας, το έχω δει να εφαρμόζεται σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη που αποτελούν φάρο και έχουν βελτιώσει τη ζωή των ανάπηρων ανθρώπων. Είναι άνθρωποι που μάχονται για τα δικαιώματά τους” πρόσθεσε. “Θέλω να μην ψάχνω για διακοπές στο εξωτερικό επειδή είναι αφιλόξενο ένα ελληνικό νησί” υπογράμμισε.

“Σύστημα ανεξάρτητης διαβίωσης δεν υπάρχει και αργεί πολύ” τόνισε ο κ. Κυμπουρόπουλος και πρόσθεσε ότι “δεν είμαστε μόνο ανάπηροι, είμαστε επαγγελματίες, επιστήμονες, οικογενειάρχες, πολίτες μιας κοινωνίας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό”.

Διαβάστε:  Πως ένας ανάπηρος μαθητής έγινε για πρώτη φορά σημαιοφόρος

Πηγή
www.news247.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button