Επικαιρότητα

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μάνα. «Το 10χρονο παιδάκι μου με σύνδρομο Down δεν έχει φίλους…»

Άλλη μια τραγική ιστορία φέρνει στο φως ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός REACTION- Κοριτσάκι χωρίς φίλους επειδή είναι παιδί με ειδικές ανάγκες

Πρόκειται για ένα 10χρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down. Καθημερινά ζει τον δικό του Γολγοθά, αυτόν της μοναξιάς και της απομόνωσης από τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του.

Την υπόθεση φέρνει στο φώς της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του Reaction, Μάριος Σταύρου, μετά και το παράπονο της μητέρας.

Η μητέρα με πόνο καρδιάς, εξιστορεί πως το κοριτσάκι της πηγαίνει στο σχολείο αλλά δεν έχει κανένα άλλο παιδάκι ως φίλο. Είναι μόνο του συνοδευμένο από τον συνοδό του.

Όπως μας ανάφερε σε δηλώσεις του στην Cyprus Times, o κ. Σταύρου, το μικρό κοριτσάκι φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Πρωτεύουσας. «Πραγματικά νιώθω συγκλονισμένος από την περίπτωση της μικρής, δεν νομίζω να υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα αυτού του παιδιού».

Αυτούσια η ανάρτηση

#ΤΟ_ΠΑΙΔΙ_ΜΟΥ_ΔΕΝ_ΕΧΕΙ_ΦΙΛΟΥΣ

Δεκάδες τα μηνύματα στο REACTION κάθε μέρα, αλλά ένα μήνυμα πριν λίγες ώρες άγγιξε την καρδιά μου. Μιλώ τηλεφωνικά με την μητέρα και μου μεταφέρει το παράπονο της για κάτι που όλοι εμείς θεωρούμε δεδομένο. Όλοι έχουμε παιδιά σε σχολεία και όλοι ακούμε κάθε μέρα για τους φίλους τους και πόσες κατεργαριές έκαναν μαζί. Έλα όμως που δεν είναι τόσο δεδομένα… όπως μου ανέφερε η μητέρα, δακρύζοντας, το δικό της 10χρονο παιδάκι με ειδικές ανάγκες δεν έχει κανένα φίλο. Σκέφτηκα λίγο και είμαι σίγουρος ότι για αυτό φταίμε όλοι εμείς κύριοι. Εμείς μάθαμε στα παιδιά μας να μην σέβονται και να αποδέχονται ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία. Είναι ντροπή για την κοινωνία μας, ένα παιδί να μην έχει κανένα φίλο, να μην λαμβάνει πρόσκληση για τα γενέθλια των συμμαθητών τους. Νιώθω απογοήτευση, σαν μέλος της κοινωνίας μας, όταν ξέρω ότι ένα παιδί κάθεται στην αυλόπορτα του σπιτιού και περιμένει να έρθει κάποιος φίλος του να παίξει αλλά δεν έρχεται κανένας. Έχουμε αποτύχει σαν γονείς και σαν κοινωνία όταν δεν μάθαμε στα μωρά μας να αποδέχονται τα άλλα παιδιά. Τα παιδιά μας δεν γεννιούνται ρατσιστές… εμείς τα κάνουμε!

Διαβάστε:  Στυλιανός Αντωναράκης: Ο Έλληνας γενετιστής που χαρτογράφησε το σύνδρομο DOWN

Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό… Είναι στο χέρι μας!

https://www.facebook.com/reactioncyprus/posts/1020612818119192

https://www.facebook.com/reactioncyprus/posts/1020748661438941

Πηγή
cyprustimes.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button