Ζωή & Αναπηρία

Κρήτη: Ερμήνευσαν το τραγούδι «Είσαι εσύ ο Άνθρωπός μου» στη Νοηματική Γλώσσα! [video]

Με έναν μοναδικό τρόπο γιόρτασε τα έκτα γενέθλιά της η χανιώτικη καλλιτεχνική ομάδα «passe-partout».

Μέλη της ομάδας, μαζί με πολλούς εθελοντές κάθε ηλικίας, ξεκίνησαν από τις 3 το μεσημέρι τις πρόβες στο αίθριο του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας, προετοιμάζοντας το αγαπημένο τραγούδι «Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου», μαθαίνοντας να το ερμηνεύουν στη νοηματική γλώσσα.

Αφού όλοι ήταν έτοιμοι, μετακινήθηκαν στην πλατεία των Δικαστηρίων, όπου έδωσαν την «παράσταση».

Το αποτέλεσμα, απλά μαγικό. Τα λόγια είναι περιττά:

Ένας από τους αρωγούς αυτής της προσπάθειας, ο Γιάννης Γιαννακάκης, μίλησε στο zarpanews.gr, επισημαίνοντας οτι οι passe-partout δεν ψάχνουν άτομα απλώς να τους χειροκροτούν, αλλά αντίθετα να συμμετέχουν στις καλλιτεχνικές τους ενέργειες.

Πιο αναλυτικά:

«Ξεκινήσαμε να φτιάξουμε μία εθελοντική ομάδα, δωρεάν, για να δώσουμε μία καλλιτεχνική διέξοδο σε παιδιά που τους ενδιαφέρει η μουσική αλλά στο πρόγραμμα του λυκείου ή του πολυτεχνέιου δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται μουσική. Από το 2012 έχουμε κάνει διάφορες δράσεις, όπως το flash mod στην Αγορά με το «Να μ’ αγαπάς».

Ένα τέτοιο στοίχημα το είχαμε βάλει από καιρό, για να καταφέρουμε να μεγαλώσει η ομάδα. Σήμερα δεν έκαναν κάτι τα παιδιά, όλος ο κόσμος ήταν passe-partout σήμερα.

Η επιλογή του τραγουδιού ξεκίνησε από την ανάγκη μας να βρούμε ένα φινάλε σε μία εκδήλωση που είχε γίνει στο TEDx. Φανταζόμασταν τελείως διαφορετικά αυτό το κομμάτι, όμως ήταν σε μία περίοδο ευαίσθητη, με προσφυγικό κλπ, και προσπαθήσαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα χωρίς να γίνουμε γραφικοί ή μελώ. Είχαμε πει οτι κάποια στιγμή θα βάλουμε αυτό το τραγούδι.

Όταν μπήκε ο Γιάννης Ειρηνάκης που μας το έδειξε στη νοηματική και τώρα ο Αντρέας Καλαϊτζάκης, πήρε άλλη διάσταση, ξέφυγε από ένα τραγούδι με ερωτικό περιεχόμενο, γίνεται πιο ανθρωπιστικό και κοινωνικό.»

Διαβάστε:  «Ας Μάθουμε Νοηματική...» Online Διαδραστική Εκπαιδευτική Εφαρμογή

 

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button