Άρθρογραφία

Κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και με λεύκη στη νέα κολεξιόν της Barbie για το 2020

Η Mattel λανσάρισε  μια νέα γραμμή από Barbie, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει «μια πολυδιάστατη, πολυποίκιλη και παγκόσμια όψη της ομορφιάς»

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, στόχος της Mattel είναι να «επαναπροσδιοριστεί τι σημαίνει μια κούκλα Barbie ή τι να σημαίνει να μοιάζεις με Barbie», επιτρέποντας στα παιδιά να «παίζουν με ιστορίες που συναντάνε στον κόσμο γύρω τους».

Μία από τις νέες προσθήκες είναι και η κούκλα με λεύκη (πάθηση που χαρακτηρίζεται από τον τοπικό αποχρωματισμό του δέρματος), τον σχεδιασμό της οποίας υπέδειξε ειδικός δερματολόγος.

Ένα πρώτο δείγμα αυτής της κούκλας είχε εμφανιστεί στο Instagram της Barbie την περασμένη χρονιά, σε μια ανάρτηση που έγινε η πιο δημοφιλής του λογαριασμού, με πάνω από 60.000 likes.

Στα εγκαίνια της νέας συλλογής παρουσιάστηκε επίσης μια κούκλα χωρίς μαλλιά καθώς και μια νέα εκδοχή μιας Barbie με προσθετικό μέλος – μοντέλο που επίσης είχε λανσαριστεί δοκιμαστικά την προηγούμενη χρονιά.

Η καμπάνια «ανανέωσης» της Barbie από την Mattel εξελίσσεται διαρκώς τα τελευταία πέντε χρόνια. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει στο εμπόριο κούκλες με πέντε διαφορετικούς σωματότυπους, 22 αποχρώσεις δέρματος, 76 στυλ μαλλιών, 94 χρώματα μαλλιών και 13 χρώματα ματιών.

Οι νέες κούκλες της σειράς Fashionista κοστίζουν γύρω στα 15 ευρώ και θα είναι διαθέσιμες από την προσεχή άνοιξη.

 

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button