Επικαιρότητα

Κουφονήσια: Αποκτούν ράμπα για άτομα με αναπηρία, προσφορά της «Ομάδας Αιγαίου»

Τα Κουφονήσια και συγκεκριμένα το κατοικημένο πάνω Κουφονήσι είναι ένα μικρό νησί στο κέντρο των Κυκλάδων με αμμώδεις παραλίες οι οποίες είναι ιδανικές για άτομα με αναπηρία καθώς έχουν ομαλή και εύκολη πρόσβαση στην θάλασσα -αρκεί βέβαια να διέθεταν μία ειδική ράμπα…

Αυτό το έργο που έλειπε από το πανέμορφο γραφικό νησί ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου και είναι έργο της «Ομάδας Αιγαίου» με την υποστήριξη χορηγών.

Η ειδική ράμπα (seatrac) θα επιτρέψει στα άτομα με αναπηρία που ζουν ή επισκέπτονται το Κουφονήσι να μπορούν να χαρούν το μπάνιο τους στη θάλασσα έτσι όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους μας.

Στη δράση συμμετέχει εθελοντικά ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28, Ιουνίου στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί «γύρισμα» βίντεο με τη παρουσία του Αντώνη Τσαπατάκη για τη προβολή του έργου στο Κουφονήσι.

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης και η εταιρία παραγωγής προσφέρουν αφιλοκερδώς το video στην Ομάδα Αιγαίου αποδεικνύοντας το υψηλό νόημα και την αξία του εθελοντισμού.

Η Ομάδα Αιγαίου δραστηριοποιείται 26 χρόνια στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και αναμφισβήτητα εθελοντισμός και Ομάδα Αιγαίου είναι λέξεις συνώνυμες.

Στις μικρές Κυκλάδες άλλη μία ράμπα ΑμεΑ τοποθετήθηκε ήδη στην Αμοργό στην παραλία της Αιγιάλης.

Οι Κυκλάδες είναι νησιά με άγρια ομορφιά και δυστυχώς δεν είναι πολλές οι παραλίες στις οποίες η κλήση και μορφολογία εδάφους να επιτρέπει την τοποθέτηση μίας ράμπας ΑμεΑ με εύκολη πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία.

Χάρη στην υλοποίηση αυτών των δράσεων στα νησιά οι πάσχοντες από κινητικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισότιμα τις όμορφες παραλίες αποβάλλοντας την έννοια του αποκλεισμού, αναβαθμίζοντας τη ποιότητα της ζωής τους αλλά και του τόπου που τις υλοποιούν.

Διαβάστε:  Αχαΐα: Tοποθετήθηκε σύστημα Seatrac στην παραλία της Άκολης

Η δήλωση του προέδρου Κουφονησίων Αντώνη Κωβαίου

«Η αγαπημένη μας Ομάδα Αιγαίου συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει τους κατοίκους των Κουφονησίων και των επισκεπτών τους, βελτιώνοντας συστηματικά την ποιότητα της ζωής μας… Η πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της με μεγάλη ευαισθησία προβαίνουν σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, μειώνουν τις ανισότητες αναπτύσουν την κοινωνική δικαιοσύνη μεταφέροντας το μήνυμα πως δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και όλοι οι πολίτες έχουμε ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Είμαστε συγκινημένοι που από τα μικρά νησιά, τα Κουφονήσια μέσω της Ομάδας Αιγαίου σε συνεργασία με τον Ιγνάτιο Φωτίου τοποθετείται σύστημα seatrac δημιουργώντας συνθήκες πρόσβασης σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα Αιγαίου!

Είμαστε ευγνώμονες!».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button