Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Πρωτοβουλία για τη βοήθεια αναπήρων εν μέσω πανδημίας – Τρόποι επικοινωνίας (video)

Ανάπηρα ή εμποδιζόμενα άτομα και ηλικιωμένοι που δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν για εξωτερικές εργασίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη «Μηδενική Ανοχή»

Δράση για τη στήριξη και τη βοήθεια αναπήρων, εμποδιζόμενων ατόμων αλλά και ατόμων με χρόνιες παθήσεις που είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό αναλαμβάνει η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» με μότο «κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του».

Η Κίνηση σε σημείωμα, το οποίο ζητά από τον κόσμο να εκτυπώσει και να κολλήσει σε ειδόδους πολυκατοικίας ή στο σούπερ μάρκετ, γνωστοποιεί πως μπορεί να βοηθήσει ανάπηρα ή εμποδιζόμενα άτομα ή άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών ή με χρόνιες βλάβες, που έχουν περιοριστεί στο σπίτι και δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν για εξωτερικές δουλειές, αναγράφοντας και τους τρόπους επικοινωνίας.

Το σημείωμα:

«Αν είστε ή ξέρετε ανάπηρο ή εμποδιζόμενο πρόσωπο, άτομο ηλικίας άνω των 65 ετών ή με χρόνιες βλάβες, έχετε περιοριστεί στο σπίτι και δεν έχετε τρόπο να εξυπηρετηθείτε για εξωτερικές δουλειές.

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας εξυπηρετήσει κάποιο άτομο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις που συνιστά ο ΕΟΔΥ και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι.

– Αποστολή email στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com
– Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook
– Επικοινωνία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό 6972945470
– Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553».

Ο Αντώνης Ρέλλας, ανάπηρος ακτιβιστής – σκηνοθέτης, μέλος της Κίνησης «Μηδενική Ανοχή» μίλησε στην εκπομπή Kontra24 για το δίκτυο στήριξης αναπήρων το οποίο δημιούργησαν διότι όπως καταγγέλλει «Για την κυβέρνηση είμαστε αόρατοι. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μέτρο για τους αναπήρους».

Πηγή
www.altsantiri.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button