Επικαιρότητα

Κομοτηνή: Χωρίς δασκάλους τα παιδιά με αυτισμό

Την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η παράλληλη στήριξη υλοποιείται μετ’ εμποδίων εξέφρασε ο Βαγγέλης Λαφτσής , πρόεδρος του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ροδόπης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την υλοποίηση της παράλληλης στήριξης τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Νομό Ροδόπης.

«Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε με πίκρα πως η παράλληλη στήριξη υλοποιείται μετ΄εμποδίων. «Από σαράντα εκπαιδευτικούς που θα έπρεπε να προσληφθούν, έχουν καλυφθεί τα δέκα κενά . Και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από τα 11 κενά έχουν καλυφθεί τα 2» δήλωσε και μίλησε με πίκρα για παιδιά που κάθονται στο σπίτι, για παιδιά που καταλαβαίνουν και πικραίνονται ακόμη περισσότερο και τα ίδια, αλλά και για γονείς που πληρώνουν δασκάλους για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους που μένουν σπίτι.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα θα προσληφθούν δυο- τρεις δάσκαλοι και μέχρι το Πάσχα θα έχει καλυφθεί το 50- 60% των θέσεων και εκεί θα σταματήσει όλη η προσπάθεια.» σημείωσε ο κος Λαφτσής μιλώντας για οπισθοχώρηση στην προσπάθεια και στα βήματα που κάνουν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και για «καταστροφή, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς. Ό,τι κι αν κάνουμε είναι λίγο.»

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους υπευθύνους που παίρνουν τις αποφάσεις εύχεται «να μην βρεθούν αυτοί οι οποίοι διοικούν και παίρνουν αυτές τις αποφάσεις στην ίδια θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα εμείς, οι γονείς αυτών των παιδιών».

Παράλληλα, στέλνει και ένα ιδιαίτερο μήνυμα στους γονείς λέγοντας ότι ο Σύλλογος στέκεται δίπλα τους « Είμαστε δίπλα τους πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί» λέει σημειώνοντας με νόημα « Όσοι διοικούν, πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί το θέμα πονάει.»

Κι όμως, παρά τη σημαντικότητά του θέματος, οι γονείς που έχουν συστρατευθεί στην προσπάθεια του Συλλόγου είναι λίγοι, πιο πολλοί είναι οι φίλοι. «Οι γονείς είναι λίγοι, όσο πιο γρήγορα εκδηλωθούν, τόσο το καλύτερο και δύναμη θα έχουμε και πιο αποφασιστικοί θα είμαστε» λέει ο κος Λαφτσής που είναι μπροστάρης σ’ αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημά της. Όσον αφορά τέλος στην νέα τους στέγη σημειώνει πως χρειάζεται ακόμη πολύ – πολύ δουλειά για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.

« Έχουμε τη δέσμευση του δήμου για την εξασφάλιση των επίπλων, μας υποσχέθηκαν και κάποιες δωρεές. θέλει πάρα πολύ δουλειά.» σημειώνει δείχνοντας πως αυτός ο αγώνας του Συλλόγου είναι μακρύς, έχει δρόμο μπροστά του.

Φώτο: Βαγγέλης Λαφτσής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Πηγή
www.ert.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button