Νέα

Κοινωνικός τουρισμός: Εντάσσονται στο πρόγραμμα δικαιούχοι με παιδιά με αναπηρία

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων οικογενειών με παιδιά με αναπηρία, για την ένταξή τους στο συνεχόμενο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Στην ανακοίνωση πως περισσότερες οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, προχώρησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται πως, μέχρι τώρα, όπως επισημαίνει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δικαιούχοι ήταν όσοι δεν είχαν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού για το προηγούμενο πρόγραμμα, με εξαίρεση τους δικαιούχους ΑμεΑ, οι οποίοι είχαν την ευχέρεια να λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Ωστόσο, με την κίνηση αυτή του υπουργείου, στο νέο πρόγραμμα για το 2020-2021, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση δικαιούχοι, υπό την προϋπόθεση πως έχουν παιδί με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και το έχουν δηλώσει, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου: «Συνεχίζοντας την αύξηση των δράσεων για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, και την πολύτιμη συνδρομή του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Σπύρου Πρωτοψάλτη, αύξησε περαιτέρω τους δικαιούχους του προγράμματος με τη συμπερίληψη περισσότερων οικογενειών με παιδιά με αναπηρίες».

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, θα τριπλασιαστεί ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ από 10 εκατομμύρια ευρώ σε 30 εκατομμύρια ευρώ, θα υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των ωφελουμένων από 140.000 σε 300.000, θα υπάρχει επιδότηση τον ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους, προκειμένου να δοθεί ένα ακόμα κίνητρο να κάνουν τις διακοπές τους στα νησιά της χώρας, ενώ θα υπάρξει αύξηση και στις διανυκτερεύσεις, από πέντε σε έξι βράδια.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button