Επικαιρότητα

Κι όμως μπορείς να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν μπορείς να σταθείς [video]

Μια συναρπαστική χορογραφία από ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια.

Εκατόν είκοσι οκτώ επαγγελματίες και ερασιτέχνες ερμηνευτές δημιούργησαν μια καθηλωτική εικόνα, έναν ύμνο για την ανθρώπινη δυνατότητα.

O 14χρονος Οξάντρ Πεκέ, που γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι, σε πρώτο πλάνο, φορώντας ένα τεχνητό 3D μέλος, ξεκινά τη χορογραφία, έχοντας πια τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις που δεν μπορούσε χωρίς οστά και μύες.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 και των αγώνων του 2024 στο Παρίσι, ο χορογράφος Sadeck Waff συνεργάστηκε με 128 ερμηνευτές σε μια συναρπαστική παράσταση εστιασμένη στα χέρια και τα πρόσωπα.

Με τη μουσική του Woodkid, ο Γάλλος χορευτής και χορογράφος, σε σκηνοθεσία του Thibaut Charlut, παρακινεί ένα πλήθος να χορέψουν με τα χέρια και την έκφραση. Ο Sadeck Waff είναι ο εμπνευστής μια κίνησης που ονομάζεται «Variable Geometry» και «Femézon» και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προσθέτοντας πάντα μια πινελιά πρωτοτυπίας μέσω της κίνησης που έγινε η καλλιτεχνική υπογραφή του.

Το πρωτότυπο αυτό έργο του ονομάζεται «Πρόλογος» με μουσική που ηχογραφήθηκε από την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας. Είναι ένα μήνυμα που στέλνει το Παρίσι, που παίρνει τη σκυτάλη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων από το Τόκιο, για τη συμπερίληψη και την εξάλειψη των ανισοτήτων στη ζωή και την τέχνη.

Πηγή: Paris 2024

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button