Επικαιρότητα

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών: Οι ελιές πληθαίνουν στα Λεχαινά – Η ιστορία της Μαρίας…

Με αφορμή το θάνατο της Μαρίας επανέρχεται το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης

H Μαρία γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1984. Ο μαιευτήρας διέγνωσε ότι είναι «χαλασμένη». Η Μαρία ήρθε στον κόσμο με ένα παραπάνω χρωμόσωμα… τυπική Τρισωμία 21.

Η Μαρία γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Η οικογένειά της δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη της και έτσι στα 10 της χρόνια κατέληξε στο Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών. Τη γνωρίσαμε τον Νοέμβρη του 2015 όταν πραγματοποιήσαμε κατάληψη στο ίδρυμα των Λεχαινών.

Η νεαρή γυναίκα σταδιακά άρχισε να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα που της προσέφερε η παρέμβαση για την αποϊδρυματοποίηση. Της άρεσε πολύ να είναι με κόσμο, να τη χαϊδεύουν, να της κάνουν μασάζ στα πόδια, να παίζει με το αμαξίδιο ή με αυτοσχέδια παιχνίδια και απολάμβανε να πλένει τα δόντια της και να τρώει μόνη της με κουτάλι. Αυτά τα αυτονόητα που για τους/τις φυλακισμένους/ες ανάπηρους/ες αποτελούν πολυτέλεια.

Η Μαρία διαγνώστηκε στις 21 Μαρτίου του 2018 με οστεοσάρκωμα. Τεράστια ειρωνεία… την Παγκόσμια Ημέρα για τους ανθρώπους με σύνδρομο Down και κατά του ρατσισμού (21 Μαρτίου), η Μαρία μας έγνεψε καταφατικά την αρχή του τέλους της.

Η Μαρία Μ. κατέληξε τη Δευτέρα 14/1/2019 στα 35 της χρόνια δίχως να έχει ζήσει μια μέρα ελεύθερη.

Πόσους/ες ακόμα θα θάψουμε; Πόσες ελιές ακόμα θα φυτέψουμε μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για αποϊδρυματοποίηση;

Ως πότε το ίδρυμα των Λεχαινών θα λειτουργεί απέναντι από τις εγκαταστάσεις υψηλής τάσης της ΔΕΗ θέτοντας σε διαρκή κίνδυνο τις ζωές των αναπήρων και των εργαζομένων;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Διαβάστε:  Εγκλημα στα Λεχαινά: Το ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης και τα νεκρά παιδιά

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ «ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ» ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

Συγγνώμη Μιχάλη, Θοδωρή, Χρήστο, Βαγγέλη….

Συγγνώμη Μαρία που σου κλέψαμε τη ζωή.

«ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ»

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button