Επικαιρότητα

Καστοριά η αδιάβατη πόλη (φωτογραφίες)

H 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, ως η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Η αναπηρία, ορατή και μη, είναι από μόνη της ένα μεγάλο εμπόδιο για τον  κάθε ασθενή.

Την αναπηρία δεν την επιλέγει κάποιος, ποτέ δεν ξέρεις πότε και αν αυτή θα σου χτυπήσει την πόρτα. Η αναπηρία, έρχεται και συνήθως δεν φεύγει. Διακρίνεται σε φανερή και μη, οπότε τις περισσότερες φορές δεν είμαστε σε θέση να τη διακρίνουμε με γυμνό μάτι.

Σε όλες τις σύγχρονες πόλεις, οι φορείς, σεβόμενοι τον συμπολίτη τους, λαμβάνουν μέτρα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνουν τις υποδομές τους διαρκώς, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης, που αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας, να μπορεί να είναι λειτουργικός, αυτόνομος και πάνω από όλα κοινωνικός όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες του.

Η Καστοριά πάλι, είναι η πόλη που δεν δείχνει ίχνος σεβασμού στον καθημερινό αγώνα που καλείτε να δώσει το άτομο με αναπηρία. Είναι η πόλη, που δεν υπάρχουν συντονισμένες πολιτικές για βελτίωση της καθημερινότητας των αναπήρων. Είναι η πόλη, που οι καταστηματάρχες ελλείψει χώρου και παιδείας, έχουν καταλάβει με το έτσι θέλω τα πεζοδρόμια, είναι η πόλη όπου οι οδηγοί της παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και που κλείνουν τις ελάχιστες ράμπες αναπήρων,  οι οποίες  είναι κατεστραμμένες και είδος υπό εξαφάνιση.

Σέβομαι τον συνάνθρωπο μου σημαίνει ότι σέβομαι τον ίδιο μου τον εαυτό. Σήμερα Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ας αφυπνιστούμε, ας πιέσουμε τους φορείς να βελτιώσουν τις υποδομές, ας δείξουμε σαν καταστηματάρχες σεβασμό στον συνάνθρωπο μας που πασχίζει να περάσει από το πεζοδρόμιο με το αναπηρικό καροτσάκι του, ας σταματήσουμε να παρκάρουμε στις ελάχιστες θέσεις ΑΜΕΑ, ας γίνει επιτέλους η πόλη μας μια πόλη που σέβεται και φροντίζει για τους πραγματικούς μαχητές της  ζωής.

Διαβάστε:  «Μια πόλη ανάπηρη»: Η εκπομπή που έδειξε τον... δρόμο σε μια πόλη «ανάπηρη»

Χρόνια σας πολλά..

Μπέτσκας Team

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν 3/12/2018, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πηγή
http://mpetskas.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button