Ζωή & ΑναπηρίαΙστορίες

Καλλιτέχνης βοηθά παιδάκια με αναπηρία να ζωγραφίσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο

Από μικρός, ο Dwayne Szot ήξερε πως ήθελε να διαφέρει ως καλλιτέχνης. «Ήξερα πως μεγαλώνοντας δεν θα γινόμουν ποτέ ο καλλιτέχνης που εκθέτει σε μουσεία», αναφέρει στη Huffington Post. «Ήθελα να είμαι ο καλλιτέχνης που δημιουργεί κάτι το οποίο θα έφερνε μια αλλαγή στην κοινωνία – θα έκανε τη διαφορά. Θα υπήρχε ουσία και χρησιμότητα στο ό,τι έκανα ως καλλιτέχνης».

Το όνειρο του Szot είχε ως έμπνευση την παιδική του ηλικία. Ο ίδιος είχε υιοθετηθεί από μία οικογένεια, στην οποία τα αδέλφια του είχα αναπηρίες και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στον κόσμο γύρω τους και να ζήσουν όπως όλοι οι άλλοι, παρά τις δυσκολίες τους. Ο ίδιος θυμάται να βοηθά την αδελφή του, η οποία είχε εγκεφαλική παράλυση, να προσπαθεί να προλάβει το σχολικό της, τραβώντας την ο ίδιος με ένα αυτοσχέδιο βαγονάκι.

Ο Szot λοιπόν δημιούργησε ένα μηχανισμό που προωθεί τη δημιουργικότητα και εφαρμόζεται σε αναπηρικά καροτσάκια. Αποτελείται από έναν βραχίονα με ένα ρολό βαφής, μέσω του οποίου τα παιδάκια μπορούν να ζωγραφίσουν στο δάπεδο. Άλλα εξαρτήματα τα βοηθούν ακόμη και να κάνουν σαπουνόφουσκες!

Θαυμάστε τη δύναμη της δημιουργικότητας και τα φανταστικά αποτελέσματά της!

Πηγή
http://eimaimama.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button