Επικαιρότητα

Ισπανία: Εστιατόριο με εργαζομένους ΑμεΑ, υποψήφιο για Michelin

Το εστιατόριο Universo Santi στη Νότια Ισπανία, υποψήφιο για Michelin, διαφέρει από τα υπόλοιπα. Οι 20 υπάλληλοί του είναι όλοι πρόσωπα με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό ανικανότητας άνω του 35%.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας νέος πελάτης είναι ότι στο εστιατόριο αυτό επικρατεί ησυχία, ότι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα σύγχρονης τέχνης και φυσικά ότι το φαγητό είναι εξαιρετικά ποιοτικό.

Μόνο λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποιεί κάποιος ότι το εστιατόριο Universo Santi στην πόλη Χερέθ της νότιας Ισπανίας διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Ο Αντόνιο Βίλα, ο πρόεδρος της μκο Fundación Universo Accesible, έχει στόχο να βοηθάει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο και ο ίδιος είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το Universo Santi, το εστιατόριο αυτό της υψηλής γαστρονομίας.

Οι 20 υπάλληλοι του εστιατορίου είναι πρόσωπα με ειδικές ανάγκες και ηλικίας 22 με 62 ετών. Επιλέχτηκαν από έναν αρχικό κατάλογο 1.500 υποψηφίων. Το κριτήριο επιλογής ήταν να είναι άνεργοι και να έχουν ποσοστό ανικανότητας άνω του 35%.

“Νιώθω τυχερή που ανήκω εδώ”, λέει η Γκλόρια Μπαθάν, η επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο 23χρονος Αλεχάντρο Χιμένεθ, ο οποίος έχει σύνδρομο Ντάουν, είναι μάγειρας. “Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαι ανεξάρτητος και να κάνω κάτι που αγαπούσα από παιδί”, είπε ο Χιμένεθ, ο οποίος μέχρι που προσελήφθη ζούσε με την μητέρα του.

Το Universo Santi, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017, πιθανόν να αποκτήσει σύντομα αστέρι Michelin καθώς οι άνθρωποι του οδηγού το έχουν ήδη επισκεφθεί. Η τιμή του μενού του πάντως στα 60 ευρώ είναι λιγότερο από μισή ενός τυπικού μενού εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας.

Πηγή
www.news247.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button