Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Πρώτος Δωρεάν κοιτώνας για Συνοδούς Ασθενών σε Νοσοκομείο

Χάρη στο Σωματείο Εργαζομένων «Άγιος Δημήτριος»

Κοιτώνας φιλοξενίας για τους συνοδούς των ασθενών από άλλες πόλεις, που νοσηλεύονται στο «Άγιος Δημήτριος» δημιουργήθηκε χάρη σε πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Πρόκειται για έναν χώρο πίσω από το κυλικείο του νοσοκομείου, εμβαδού περίπου 50 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, τουαλέτα, λουτρό και μια υποτυπώδη κουζίνα όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν τέσσερις συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιος Δημήτριος», Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Τα εγκαίνια του κοιτώνα, ο οποίος είναι ο πρώτος σε δημόσιο νοσοκομείο που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από τους εργαζόμενους, θα γίνουν στις 21 Δεκεμβρίου στη μία το μεσημέρι.

Ο χώρος όπου στεγάζεται ο κοιτώνας κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κοιτώνας των αδελφών νοσοκόμων και στη συνέχεια στέγασε την τεχνική υπηρεσία και αργότερα είχε γίνει χώρος για τις καθαρίστριες.

«Οκτώ χρόνια προσπαθούσαμε να κάνουμε έναν κοιτώνα για τους συνοδούς των ασθενών, γιατί δεν θέλαμε να βλέπουμε ηλικιωμένους ανθρώπους να κοιμούνται στο δάπεδο ή στις καρέκλες στους διαδρόμους του νοσοκομείου και να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο.

Το κυριότερο είναι ότι η διαμονή των συνοδών θα είναι δωρεάν και θα τους παρέχουμε παντόφλες μιας χρήσης, νυχτικά και πυτζάμες και ακόμη θα πληρώνουμε τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας του Κοιτώνα.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από την διοίκηση του Νοσοκομείου και σε αυτό βοήθησε ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιώργος Κίρκος.

Η δημιουργία του κοιτώνα χρηματοδοτήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων. Η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου συνέβαλε με προσωπική εργασία και επίσης βοήθησαν το ΚΕΘΕΑ Προμηθέας, το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Ωραιοκάστρου, επίσης ένα ποσό έδωσε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, χάρη στην κ. Νοτοπούλου, ενώ ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης βοήθησε να δοθούν δωρεάν κάποια υλικά. Επίσης μας βοήθησε ο πάτερ Απόστολος από την εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου του Ευόσμου» ανέφερε ο κ. Μαυρόπουλος.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button