Επικαιρότητα

Η Google εμπλουτίζει τους Χάρτες, προσθέτοντας προσβάσιμους χώρους για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες

Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία στους Χάρτες της, εμπλουτίζοντάς τους με εκείνους τους χώρους που μπορούν να είναι προσβάσιμοι από ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που αφορά περίπου 130 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ονομάζεται «προσβάσιμα μέρη» (Accessible Places) και είναι ήδη διαθέσιμη στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι και σε άλλες χώρες.

Όταν ενεργοποιηθεί η παραπάνω λειτουργία, εμφανίζεται ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου σε κάθε δημόσιο χώρο ή επιχείρηση (μπαρ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφοι) που έχει προσιτή είσοδο. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν επίσης αν διαθέτει προσβάσιμα καθίσματα, τουαλέτες ή και χώρο στάθμευσης. Επιπλέον, αν ένας χώρος δεν έχει είσοδο ή πρόσβαση που να εξυπηρετεί τις διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας, οι Χάρτες θα εμφανίζουν αναλυτικά όλες αυτές τις πληροφορίες.

Η ενεργοποίησή της γίνεται στην ενότητα “Προσβασιμότητα” μέσα στο μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής. Η Google σχεδιάζει επίσης να διευκολύνει τους χρήστες iOS της εφαρμογής και να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση πληροφοριών προσβασιμότητας, μία ενημέρωση που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα.

Από το 2016, η Google έχει καταφέρει να κάνει τους Χάρτες πιο χρήσιμους σε άτομα ΑμεΑ αλλά και σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Το 2018, για παράδειγμα, πρόσθεσε μία δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν τις προσβάσιμες διαδρομές διέλευσης. Με τη βοήθεια όλων των χρηστών της εφαρμογής, η εταιρεία αναφέρει ότι οι Χάρτες έχουν πλέον πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέρη παγκοσμίως.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η επισήμανση των προσβάσιμων τοποθεσιών είναι χρήσιμη σε αρκετούς ανθρώπους, π.χ. σε ηλικιωμένους ή σε γονείς που κυκλοφορούν με καρότσια, και όχι μόνο αποκλειστικά σε εκείνους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button