Επικαιρότητα

Η 11χρονη Κωνσταντίνα «έφυγε» από καρκίνο όμως άφησε πίσω της ένα υπέροχο βιβλίο που έγραψε η ίδια!

Μια τραγική και συνάμα συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αναφορικά με ένα πανέμορφο κορίτσι που έφυγε πριν από λίγους μήνες από τη ζωή στα 11 χρόνια του, νικημένο από τον καρκίνο.

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Αναγνωστοπούλου, από τα Ιωάννινα, η οποία το διάστημα που έδινε μάχη με το «θηρίο» κατάφερε να ολοκληρώσει ένα ολόδικό της βιβλίο με τίτλο «Τα όνειρα εξαφανίστηκαν».

Το βιβλίο αυτό πρόκειται να παρουσιαστεί την Κυριακή 24/11 στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, ενώ τα έσοδα από την πώλησή του θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

«Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις.»

Οι γονείς της Κωνσταντίνας, Ράνια Γεωργίου και Βασίλης Αναγνωστόπουλος, που βοήθησαν τη μονάκριβη κορούλα τους να αποτυπώσει τις σκέψεις και τα λόγια της, γράφοντας ό,τι τους υπαγόρευε σε έναν φορητό υπολογιστή, μίλησαν στην «Espresso» για την περιπέτειά τους, αλλά και για το βιβλίο της 11χρονης, που «είναι το πνευματικό παιδί της κόρης μας και μας δίνει κουράγιο και χαρά»:

«Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8 της. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 17 Ιουλίου 2018. Ήμασταν στη Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη, καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και πέρυσι τέτοιον καιρό κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας, η 11χρονη ήθελε να κάνει η ίδια την εικονογράφηση και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες: «Όμως, τον Φεβρουάριο υποτροπίασε, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε πως το παραμύθι αναφέρεται σε μια φανταστική πολιτεία στο Διάστημα, τη Χώρα των Ονείρων.

«Εκεί κυβερνά η καλή βασίλισσα Γαλήνια, η οποία είχε φυλακίσει τους εφιάλτες και όλοι ζούσαν χαρούμενοι. Όμως, ο κακός αδελφός της, Μηγαλήνιος, κατάφερε να πάρει τον θρόνο και να σκορπάει εφιάλτες, βυθίζοντας τους κατοίκους στην κακοκεφιά. Δύο κοριτσάκια κατέστρωσαν ένα σχέδιο και ελευθέρωσαν τη βασίλισσα Γαλήνια».

Μέσα στο παραμύθι η Κωνσταντίνα έχει γράψει λόγια συγκινητικά, αλλά και διδακτικά: «Να αρχίζεις ό,τι μπορείς να κάνεις ή ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να κάνεις. Η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη. Μόνο έτσι μπορείς να πας και στη χώρα των ονείρων».

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button