Επικαιρότητα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(ΣΕΑΑΝ) καταγγέλει την ΔΕΗ ότι απειλούν ανάπηρους με διακοπή ρεύματος

Εδώ και καιρό, με εντολές της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ – παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της ύστερα από κινητοποιήσεις ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε αναπήρους και χρονίως πάσχοντες – στέλνονται από δικηγορικά γραφεία επιστολές σε σπίτια αναπήρων ότι αν δεν ξοφλήσουν το ωφελούμενο ποσό στη ΔΕΗ θα τους κοπεί το ρεύμα, θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα τη λήξουν μονομερώς παίρνοντας ρολόγια κ.τ.λ.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων(ΣΕΑΑΝ), διευκρινίζοντας ότι ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες δέχονται τέτοιες απειλές, παρότι καταβάλλουν κάθε μήνα κάποιο ποσό για την εξυπηρέτηση του λογαριασμού της ΔΕΗ, όμως αδυνατούν για ολική αποπληρωμή, λόγω των πληγμάτων που έχει δεχτεί από την αντιλαϊκή πολιτική ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί να κλειστεί άμεσα συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης της ΔΕΗ και να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα από ανάπηρο και χρονίως πάσχοντα. Απαιτεί ακόμα: Διαγραφή κάθε προσαύξησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Καθορισμό πολλών μικρών δόσεων. Πάγωμα των οφειλών σε αναπήρους από τις πληγείσες από καταστροφές περιοχές (Χανιά, Ρέθυμνο, Μάτι, Κινέτα κ.τ.λ.).

«Δεν θα αφήσουμε καμία και κανέναν ανάπηρο και χρονίως πάσχοντα χωρίς ρεύμα. Θα μας βρουν μπροστά τους», διαμηνύει η ΣΕΑΑΝ, τονίζοντας ότι προετοιμάζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πηγή
www.rizospastis.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button