Ζωή & Αναπηρία

Η σκληρή καθημερινότητα των ΑμεΑ, μέσα από ένα βίντεο

«Βόλτα» με τον Παραολυμπιονίκη, Γιώργο Καπελλάκη, στους απροσπέλαστους δρόμους του Ηρακλείου

«Βόλτα» με το γνωστό Παραολυμπιονίκη, Γιώργο Καπελλάκη, έκανε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, παρουσιάζοντας μερικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω βόλτα πραγματοποιήθηκε στα ανακατασκευασμένα πεζοδρόμια και δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, μεταξύ αυτών, η παραλιακή λεωφόρος του Ηρακλείου και η Πλατεία Δασκαλογιάννη.

Οι εικόνες στο βίντεο «μιλούν» από μόνες τους: Ένας άνθρωπος με αναπηρία, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο Ηράκλειο, καθώς ελάχιστα – μόνο – από τα προβλήματα είναι οι κακοφτιαγμένες υποδομές, όπου αυτές υπάρχουν, οι ράμπες που, όμως, έχουν σκαλοπάτια, τα χαλασμένα πεζοδρόμια και οι πινακίδες και τα φανάρια που εμποδίζουν τη διέλευση ενός ΑμεΑ.

Όσο για τις θέσεις σταθμεύσεις, στην πλειοψηφία τους, αυτές είναι κατειλημμένες από σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανές, είτε βρίσκονται σε διαστάσεις και τοποθεσίες μη χρηστικές για τα ΑμεΑ.

Για το λόγο αυτό, πέρα από τις ανύπαρκτες υποδομές, πρόβλημα για τα άτομα με αναπηρία αποτελούν οι ίδιοι οι… άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους.

Ενώ, ούτε τα δημόσια κτήρια διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για την πρόσβαση ενός ΑμεΑ σε αυτά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το βίντεο αποτελεί ένα παράδειγμα της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, καταδεικνύοντας τη σκληρή πραγματικότητα για τους ανθρώπους αυτούς στους… απροσπέλαστους δρόμους του Ηρακλείου.

Δείτε το:

Πηγή
www.neakriti.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button