Επικαιρότητα

Η Νατάσσα Μποφίλιου, σε μια βραδιά αγάπης, σεβασμού και αποδοχής για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό

Η αγάπη, ο σεβασμός και η αποδοχή δεν είναι δεδομένο αλλά κεκτημένο που έρχεται ύστερα από σκληρή δουλειά. Με τέτοιου είδους σκληρή δουλειά και πολιτική εξωστρέφειας εδώ και χρόνια πράττει ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, για αυτό και κέρδισε επάξια τον σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του για την αναγκαιότητα ενός μίνι μπας για τις μετακινήσεις των παιδιών του συλλόγου.

Αίτημα που ικανοποιήθηκε με την προσέλευση περίπου δύο χιλιάδων ατόμων στην συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου που έγινε υπό την αιγίδα του συλλόγου.

Με την άμεση ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας του Ρεθύμνου πλέον ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό είναι σε θέση να αποκτήσει το μίνι μπας το οποίο είναι απαραίτητο για τις ανάγκες του συλλόγου.
Μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό του Ρεθύμνου, η Νατάσσα Μποφίλιου υποδέχτηκε Ρεθυμνιώτες στη «βεράντα» της για να ακούσουν τις «κασέτες» της, σαν να ήταν ένα θερινό δειλινό όπως εκείνα της δεκαετίας του ‘90. Εκείνα τα βράδια της χρυσής για την τηλεόραση εποχή, της άφθονης μουσικής, αλλά κυρίως της εποχής της παρέας και της συντροφικότητας.

Αυτό ήταν το κλίμα στο οποίο η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης προσπάθησαν να εντάξουν τον κόσμο την Τρίτη, στην μουσική τους παράσταση με θέμα «Ελληνικά Διάφορα». Ακόμα και ο τίτλος της ίδιας της παράστασης είναι φτιαγμένος για να θυμίζει έναν από εκείνους τους τίτλους που κοσμούσαν τις κασέτες που ο καθένας είχε στο σπίτι του, κασέτες που πια είναι καλά φυλαγμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Διαβάστε:  Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά για τα άτομα με αυτισμό

Ικανοποίηση στο σύλλογο

Η πιο κατάλληλη για τους σκοπούς της βραδιάς δεν είναι άλλη από τη Νατάσσα Μποφίλιου, σύμφωνα με τη Ειρήνη Κλάδου, πρόεδρο του συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό, έχοντας προσωπικά βιώματα.

Φανερά ενθουσιασμένη και συγκινημένη για τη ανταπόκριση που η τοπική κοινωνία έδειξε στο κάλεσμα τους για την απόκτηση ενός μίνι μπας, η κα Κλάδου δηλώνει: «Είναι η πρώτη φορά που ζητήσαμε κάτι από το κοινό του Ρεθύμνου σοβαρά και πολύ εμπεριστατωμένα, και νομίζω ότι όταν ζητήσεις κάτι είτε από το θεό είτε από τους ανθρώπους, θα σου το δώσουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Είδαμε ήδη από την προπώληση ότι θα έχει κίνηση, αλλά ίσως δεν φανταζόμασταν ότι θα έχει τόση μεγάλη ανταπόκριση. Έχουμε ήδη επιτύχει το στόχο μας πρώτον γιατί έχουμε τους Ρεθυμνιώτες εδώ στο πλάι μας, δεύτερον γιατί έχουμε πολύ καλές χορηγίες, μιας και ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χορηγίες να φτάνουν να καλύψουν κάποια από τα μεγάλα έξοδα της παράστασης».

Ακόμα επισημαίνει ότι κατακτήθηκε ο στόχος τους αφού, και λόγω της Νατάσσας Μποφίλιου, είναι σε θέση να αποκτήσουν το πολυπόθητο και άκρως χρηστικό μίνι μπας:

«Θεωρώ ότι η Νατάσα Μποφίλιου δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι και η ίδια ευαισθητοποιημένη στο χώρο της αναπηρίας από δική της προσωπική εμπειρία. Είναι και η ίδια ένα πολύ τρυφερό άτομο και ταιριάζει και στις απόψεις μας, στην ψυχή μας, στην εξωστρέφεια και την αγάπη που έχουμε για τα άτομα με αναπηρία που επιθυμούμε να προχωρήσουν να έχουν μια πιο ποιοτική ζωή και να είναι καλύτερα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι κάναμε αυτό το βήμα και ζητήσαμε από τον κόσμο ένα μίνι μπας και εκείνος ουσιαστικά μας το έφερε μιας και ψάχνουμε ήδη τιμές και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε για να αποκτήσουμε αυτό το μίνι μπας είκοσι θέσεων έτσι ώστε να ξεκινήσουμε τα προγράμματα μας. Είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, τους γονείς διότι θα αναπτερωθούμε μη μεταφέροντας τα παιδιά μας και θα γνωρίζουμε ότι μεταφέρονται με ασφάλεια, όπου θα τα επιστρέφουν σπίτι για να συνεχίζουν το πρόγραμμα τους. Το σημαντικό είναι να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι πολυτέλεια για μας αλλά αναγκαιότητα», η ίδια λέει.

Πηγή
www.goodnet.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button