Επικαιρότητα

Η καρκινοπαθής συγγραφέας Αγγελική Δαφτσίδου απαντά στον Μουτσινά: «Συγνώμη που οι γυναίκες με καρκίνο χαλάμε την αισθητική με την ασχήμια μας»

«Συγνώμη που οι γυναίκες με καρκίνο χαλάμε την αισθητική με την ασχήμια μας»

Ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Νίκος Μουτσινάς στην του εκπομπή στο OPEN TV/Omega, και σε μια από τις ενότητές του, σχολίασε το στυλ της συγγραφέα Αγγελική Δαφτσίδου η οποία ζει στη Λάρισα.

Η συγγραφέας θυμίζουμε πως παρουσίασε πριν λίγο καιρό το βιβλίο της με τίτλο «Παράθυρο στη ζωή» όπου αναφέρεται στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού (βιωματικό) με μια συγκλονιστική πραγματικά γραφή.

Η γυναίκα ήταν καρκινοπαθής και μάλιστα την είχε φιλοξενήσει πέρσι η Ζήνα Κουτσελίνη σε μια εκπομπή που ράγισε καρδιές.

Ο τίτλος τότε; «Η συγκλονιστική ζωή μιας γυναίκας μετά τον καρκίνο του μαστού και τη διπλή μαστεκτομή χωρίς αποκατάσταση».

Στα σχόλια του Μουτσινά η συγγραφέας απαντά σήμερα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, προσπαθώντας να εξηγήσει στον ίδιο ότι υπάρχουν… σημεία που του ξέφυγαν κάνοντας τον σχολιασμό του, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συγνώμη κύριε Μουτσινά που οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού τολμάμε να βγαίνουμε δημόσια και να σας χαλάμε την αισθητική με την ασχήμια μας!»

Δείτε τα όσα έγραψε στο «ποστάρισμά» της:

«Σήμερα στο open tv και στην εκπομπή  για την παρέα ο Νίκος Μουτσινάς σχολίασε το ‘στυλ’ μου, τη συγγραφέα με το δύσκολο όνομα, το λάθος κολάν, τα χοντρά μπούτια και το μισό μαλλί. Κάνω αυτό το ποστ για να του υποδείξω και αλλά σημεία που του ξέφυγαν. Πρώτον και κυριότερο είμαι χωρίς το στήθος μου, αφού σαν καρκινοπαθής υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή. Πολύ μεγάλο λάθος που του διέφυγε αυτό. Στην τηλεόραση χωρίς βυζια! Αίσχος! Δεύτερον είμαι πρησμένη(σκέφτομαι το σαν φάλαινα, είναι κάτι που μάλλον θα έλεγε ο ίδιος) από τη συνεχιζόμενη ορμονοθεραπεία που κάνω εδώ και χρόνια. Τρίτον εκτός από το μαλλί, έπρεπε να εστιάσει και στα αραιά φρύδια, μιας και δεν ξαναβγήκαν μετά τις χημειοθεραπείες. Και τέλος πάντων πως είναι δυνατόν μια γυναίκα μετά τον καρκίνο του μαστού, με τέτοια χάλια, να κυκλοφορεί στην κοινωνία και να έχει το θράσος να βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάει για το βίωμα της που, έγραψε σε βιβλίο, ενώ στην τηλεόραση παίζουν τέτοιες εκπομπές γεμάτες γλαμουρια, ομορφιά, στυλ και πολιτισμό. Συγνώμη κύριε Μουτσινά που οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού τολμάμε να βγαίνουμε δημόσια και να σας χαλάμε την αισθητική με την ασχήμια μας!»

Η Αγγελική στην δημοσίευσή της έχει ταγκάρει τις σελίδες « Γυναίκες Με Καρκίνο Μαστού», «Συλλογος Καρκινοπαθών Σερρών», «Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας», «Γυναίκες με Καρκίνο Μαστού» και όπως καταλαβαίνετε το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα θέση πήρε και ο πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κύριος Ευάγγελος Φιλλόπουλος που έγραψε:

«Καλή η σάτιρα, Κακός ο χαβαλές. Κάκιστος ο συνδυασμός κιτς και κακοήθειας. Οι εγχώριες «τηλεπερσόνες» ( τι ταιριαστός τίτλος, αφού δεν χαρακτηρίζει άτομα, πολίτες ή πρόσωπα) είναι και τεμπέληδες αφού το μόνο που κάνουν είναι να αντιγράφουν ό,τι σκουπιδαριό κυκλοφορεί στα ξένα τηλεοπτικά κανάλια (επίσης ωραίος τίτλος, δείχνει ροή υδάτων, συχνά ακαθάρτων). Δεν τα βάζω μαζί τους. Ούτε με το κοινό που τους παρακολουθεί. Απλά εκτιμώ αφάνταστα την Αγγελική και όλες τις Αγγελικές, τα πρόσωπα της πραγματικής ζωής μας».

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button