Επικαιρότητα

Η ΖeniΘ στηρίζει τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και το δίκτυο ΑμεΑ Αινείας

Η ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της δράσης της για τη στήριξη της πόλης της Θεσσαλονίκης, της περιοχής που υπήρξε το εφαλτήριο της 18χρονης πορείας της, συνέδραμε με τη δωρεά της στη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων της περιοχής της Τριανδρίας. Το ποσό της δωρεάς είναι το αποτέλεσμα δράσης που είχε αναλάβει η ZeniΘ στο περίπτερό της στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε παιχνίδι συγκεντρώνοντας ενέργεια, η οποία μετατράπηκε σε χρηματικό ποσό από τη ZeniΘ γιατί τη στήριξη των Ιδρυμάτων.

Η προσφορά της ZeniΘ διασφαλίζει τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων και τη διενέργεια βασικών ιατρικών εξετάσεων, μέσω της προμήθειας αναλώσιμων υλικών και ιατρικών μηχανημάτων. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει και την περαιτέρω λειτουργία του Δικτύου Μεταφοράς ΑμεΑ «Αινείας» και της συντήρησης ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων, αφού χάρη στη στήριξη της ΖeniΘ , τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία ένα δίκτυο λεωφορείων που αναλαμβάνει τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία –  οχήματα, που είχαν παραμείνει ακινητοποιημένα για περίπου δύο μήνες.

Σε συνάντηση που διοργανώθηκε προκειμένου οι υπεύθυνοι της ZeniΘ να επισκεφτούν τα Δημοτικά Ιατρεία και να γνωρίσουν από κοντά τους εργαζομένους, παρευρέθηκαν o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ZeniΘ, κ. Federico Regola και ο Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας κ. Μάνος Εξαρχουλάκος.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε για τη δωρεά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Federico Regola, και τόνισε: «Είναι μεγάλη και σημαντική η προσφορά της εταιρείας, η οποία αποτελεί και τον κύριο πάροχο φυσικού αερίου σε σχολεία και δημοτικά κτήρια. Η προσφορά αυτή συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών ιατρείων από τις υπηρεσίες των οποίων μέσα στο 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωφελήθηκαν περί τα 16.000 άτομα».

Διαβάστε:  Η γυναίκα που άφησε αθόρυβα 30 εκατομμύρια ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

Ο κ. Federico Regola ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και το προσωπικό του Ιδρύματος για τη φιλοξενία και την ξενάγηση ενώ δήλωσε πως «Παρόλο που η ZeniΘ έγινε πανελλαδική, δεν ξεχνά τις ρίζες της αλλά και ότι υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκουμε τρόπους και αυτή τη χρονιά να συνδράμουμε τους συμπολίτες μας. Όταν ο Δήμος είναι ιδιαίτερα δυναμικός μπορούμε κι εμείς αντίστοιχα να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προσφοράς και κοινωνικής δράσης, όπου αυτή χρειάζεται».

Ο κ. Μάνος Εξαρχουλάκος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η ενέργεια που συγκέντρωσε ο κόσμος της Θεσσαλονίκης στο περίπτερο της ZeniΘ επιστρέφει τώρα στην πόλη με τη μορφή της δωρεάς, καθώς στη φιλοσοφία της εταιρείας είναι να επιστρέφει τα οφέλη στην πόλη και στους καταναλωτές.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας είναι δυο δομές που εντάσσονται στις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε οικονομικά αδυνάτους και ανασφάλιστους πολίτες αλλά και στο ευρύ κοινό μέσω διενέργειας προσυμπωματικών ελέγχων και δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας. Από την έναρξη λειτουργίας τους έως σήμερα έχουν εξυπηρετήσει 33.500 ωφελούμενους.

Το Δίκτυο Αινείας απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης με παντοειδή κινητικά προβλήματα, επίκτητα ή εκ γενετής, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, εξυπηρετώντας σε ημερήσια βάση κατά μέσο όρο 55 άτομα με αναπηρία.

Πηγή
energypress.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button