Επικαιρότητα

Η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,33% του πληθυσμού – Ξεκινούν τα εμβόλια για τους άνω των 85

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα ραντεβού emvolio.gov.gr

Το 0,33% έχει εμβολιάσει η Ελλάδα, 13 ημέρες από την έναρξη των εμβολιασμών, ενώ την Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί και για τους άνω των 85 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 8.1.2021, 13 ημέρες από την έναρξη των εμβολιασμών (σύμφωνα με https://ourworldindata.org) η Ελλάδα είχε εμβολιάσει το 0,33% (34.787 εμβόλια) του πληθυσμού της»,

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στο 0.23%.

Υπενθυμίζεται πως πό Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους άνω των 85 και μόνο.

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται.

Στο μήνυμα που θα λάβουν οι πολίτες, που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση κι είναι άνω των 85 ετών, θα υπάρχει κι ένας 7ψηφιος κωδικός για επιβεβαίωση.

Για όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών θα μπορούν από Δευτέρα να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button