Επικαιρότητα

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας «έδωσε φτερά» στα όνειρα των παιδιών με αναπηρία

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας έδωσε «φτερά» στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να αγοραστεί το λεωφορείο ώστε να μεταφέρονται σε δραστηριότητες τα παιδιά με αναπηρία.

Μετά την άρνηση για τη μεταφορά τους από τον Δήμο Βόλου ένα «κύμα» αλληλεγγύης εκδηλώθηκε στην πόλη με την Ένωση Συντακτών να πρωτοστατεί , μέσα από την φωτογραφική έκθεση που οργάνωσε η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Δ. Χορταργιάς σε σημερινή συνέντευξη Τύπου τόνισε «ότι πριν έναν μήνα είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στην έκθεση φωτογραφίας για να βοηθήσουμε να αγοραστεί το λεωφορείο για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες. Κάθε προσδοκία ξεπέρασε αυτό που πετύχαμε. Μεγάλη χαρά που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι. Μέσα σε μια εβδομάδα που κράτησε η έκθεση πουλήθηκαν 296 φωτογραφίες. Ο τζίρος ήταν στα 10.190 ευρώ και αφαιρώντας τα έξοδα συγκεντρώθηκαν 8.007 ευρώ. Χαρούμενοι είμαστε που οι πολίτες πίστεψαν σε αυτή την ενέργεια και συγκεντρώθηκε το ποσό για να αγοραστεί το πολυπόθητο λεωφορείο»

Ο Σωτήρης Κέλλας πρόεδρος του  Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών είπε πως ο φορέας είχε στόχο να βάλει  έναν σπόρο και να γίνει λουλούδι.

«Ευελπιστώ ότι θα μαζευτούν και άλλα χρήματα για ανάλογες δράσεις», είπε.

Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής δήλωσε πως » εμείς ως γονείς νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί πλέον σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν την υλοποίηση του ονείρου για να έχουν τα παιδιά το λεωφορείο. Ένα τέτοιο όνειρο δεν μπορεί να παραμείνει όνειρο και να μην γίνει πράξη. Καταφέραμε ακόμα και τα παιδιά να προσφέρουν είτε διοργανώνοντας δράσεις είτε αγοράζοντας φωτογραφίες. Βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα πράγματα», τόνισε.

Διαβάστε:  Μαραθώνιος αλληλεγγύης στον Βόλο με σκοπό την απόκτηση λεωφορείου για μαθητές με αναπηρία

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Ράνια Καρανικόλα  τόνισε πως  η Ένωση Συντακτών είναι ο δεύτερος μεγάλος χορηγός στο ταξίδι της απόκτησης του λεωφορείου. Αυτή η αγορά είναι και η γρήγορη απάντηση της κοινωνίας σε όσους πεισματικά αρνήθηκαν να μεταφέρουν παιδιά στο σχολείο και τα απέκλεισαν, είπε για τον δήμο Βόλου ανακοινώνοντας πως έχουν συγκεντρωθεί 91.000 ευρώ, καθώς 1000 ευρώ έδωσε η ΕΚΠΟΛ και 1300 ευρώ ένα αθλητικό σωματείο,

Η Φωτεινή Γρηγορίου διευθύντρια  του ΕΕΕΕΚ Βολου. δήλωσε ότι το επόμενο κάλεσμα «θα είναι σε ένα μεγάλο πάρτι στην αυλή του σχολείου μας για να υποδεχτούμε το λεωφορείο. Αν το παλέψεις και αν συνταχθούν και άλλοι γύρω σου τα δύσκολα γίνονται εύκολα. Το λεωφορείο δεν λύνει το ζήτημα μετακίνησης καθώς στο σχολείο υπάρχουν 56 μαθητές και το λεωφορείο θα μπορεί να μετακινήσει 18 μαθητές και 2 αμαξιδια. Λύνεται όμως ένα σημαντικό κομμάτι μετακίνησης για ένταξη. Θα μπορούμε να έχουμε πλέον βιωματική μάθηση. Θα βάλουμε και νέους στόχους.

Η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου τόνισε πως για την ίδια ολοκληρώθηκε μια  υπέροχη διαδρομή όπως και  για τα παιδιά του ΕΕΕΚ Βόλου.

«Αυτό που κρατάμε δεν είναι μόνο τα χρήματα από την έκθεση αλλά το μήνυμα καθώς όλοι υψώσαμε έναν τοίχο ενάντια στον ρατσισμό».
Από τις 8007 ευρώ δόθηκαν ήδη τα 3.635 ευρώ και σήμερα παραδόθηκαν τα υπόλοιπα 3.372,75 ευρώ. Εχουν ήδη δοθεί 1000 ευρώ από κουπόνια.

Πηγή
e-thessalia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button