Επικαιρότητα

«ΕΦΥΓΕ» ο Πρόεδρος των ΑμεΑ Θεσσαλίας κος ΡΑΛΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΑΚΗΣ

Θλίψη στην κοινωνία της Λάρισας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, Ράλλη Τσιουλάκη, που «έφυγε» στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Εξωστρεφής, κοινωνικός, πεισματάρης και με ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια και τη μουσική ο εκλιπών, έδινε επί χρόνια το δικό του αγώνα για το αναπηρικό κίνημα, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας που αφορούσε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας, τη λειτουργικότητα και την ισονομία μεταξύ των πολιτών.

Η κηδεία του θα γίνει από τον ιερό ναό 12 Αποστόλων, στον Κορινό Πιερίας, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ σημειώνει τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη με βαριά καρδιά ενημερώνουμε για το θάνατο του μεγάλου αγωνιστή του σπουδαίου ανθρώπου Ράλλη Τσιουλάκη. Ο Ράλλης Τσιουλάκης σε ηλικία 53 ετών έχασε τη μάχη που έδωσε πάνω από 5 χρόνια με την επάρατη νόσο.

Ο Ράλλης Τσιουλάκης υπηρέτησε για χρόνια με ανιδιοτέλεια με πάθος με καλοσύνη και με ενόραση το αναπηρικό κίνημα της χώρας. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ για χρόνια, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας από την ίδρυσή της, ήταν ένας κορυφαίος αγωνιστής του αναπηρικού κινήματος για τα δικαιώματα, για τη ζωή, ένας μεγάλος φίλος όλων μας.

Ο θάνατός συνιστά μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του αλλά και για όλες και όλους εμάς στη μεγάλη αναπηρική οικογένεια σε όλη τη χώρα.

Αγαπημένε φίλε, αγαπημένε συναγωνιστή καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα 19 Ιανουαρίου στον ΙΝ των 12 Αποστόλων στον Κορινό Πιερίας».

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστόςς για το θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη τονίζει:

“H απώλεια του Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας Ράλλη Τσιουλάκη προκάλεσε σε όλους μας βαθιά θλίψη. Το κενό που αφήνει  στην οικογένειά του  και  στο αναπηρικό κίνημα είναι μεγάλο.  Υπήρξε ένας αγωνιστής,  ο οποίος με ήθος και αξιοπρέπεια πάλεψε για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στον καθημερινό τους βίο.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στο άγγελμα του θανάτου του Ράλλη Τσιουλάκη ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννς ανέφερε τα εξής:

“Με συγκίνηση πληροφορήθηκα σήμερα τον θάνατο ενός σπουδαίου συμπολίτη, του Ράλλη Τσιουλάκη, Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας και μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ για χρόνια. Μαχητικός, με γνώση, υπομονή και επιμονή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Από την πρώτη στιγμή αυτής της δημοτικής θητείας είχα την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά και να σχεδιάσουμε σοβαρές παρεμβάσεις, που είχε και έχει ανάγκη αυτή η πόλη, όπως αποτυπώθηκε και με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στην Τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Θεσσαλίας το Φεβρουάριο του 2018. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε με τις παρεμβάσεις και την αγωνιστική του διάθεση.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Ο Δ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δ. Δεληγιάννης από την πλευρά του σημειώνει:

“Αποχαιρετούμε σήμερα  τον Ράλλη Τσιουλάκη, έναν καλό φίλο, συνεργάτη, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Λάρισας- Πόλη που Μαθαίνει, συνεπή αγωνιστή του αναπηρικού κινήματος. Με τη βοήθεια, τη στήριξη και την καθοδήγησή του έγιναν πολλά. Χρωστάμε ακόμη περισσότερα. Αυτή η πόλη του το οφείλει.

Αντίο φίλε”.

Η Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Σε συλλυπητήριο μήνυμα της υποψήφιας δημάρχου, κ.Ρένας Καραλαριώτου, για τον θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη αναφέρονται τα παρακάτω:

“Μεγάλη θλίψη και αίσθημα απώλειας προκαλεί η είδηση για τον θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη. Ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής, έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με θαυμαστό έργο και δράσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρίες. Η πόλη μας είναι φτωχότερη, εξαιτίας της απώλειάς του. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ένας μεγάλος αγωνιστής, έφυγε από κοντά μας.

Ο Ράλλης Τσιουλάκης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, υπήρξε πρωτοστάτης των αγώνων των ατόμων με αναπηρία για αξιοπρέπεια, ευημερία, ισότητα και εξύψωσή τους εντός της κοινωνίας μας. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του, τόσο ως Τομεάρχης Υγείας όσο και ως αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ για θέματα των ατόμων με αναπηρία και να διαπιστώσω το ήθος, την εντιμότητα και την μαχητικότητά του.

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Ως ένα σπουδαίο άνθρωπο, που ¨κινούσε γη και ουρανό” για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες κάνει λόγο ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γ. Κατσιαντώνης, στη δήλωσή του για το Ράλλη Τσιουλάκη που “έφυγε” από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, αναφέροντας τα εξής:

“Διεκδικούσε πάντοτε το δικαίωμα στο σεβασμό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με πάθος, συνεχείς αγώνες και έμπρακτη στήριξη. Ο Ράλλης Τσιουλάκης υπήρξε μαχητής μέχρι το τέλος. ‘Έφυγε από τη ζωή, αλλά θα μείνει για πάντα κοντά μας , η εμπειρία του, η ευγένειά του, η αξιοπρέπειά του, το ήθος του. ‘Έμπαινε πάντα μπροστά με τόλμη, “κινούσε γη και ουρανό” για να κάνει πράξη το όραμά του για το αναπηρικό κίνημα.

Τιμημένος και άξιος επί χρόνια Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας, έδινε σε όλους μας, και σε μένα προσωπικά, μέσα από τη δράση του το έναυσμα και τα στοιχεία για παρεμβάσεις σε θέματα που επέβαλλαν συντονισμένα μέτρα και στόχους για τους ανθρώπους με αναπηρίες. Δε λύγισε σε τίποτα, ούτε μπροστά στην τελευταία προσωπική μάχη με την υγεία του.

Η έντονη παρουσία του θα είναι χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, με μια τεράστια οικογένεια, αφού όλοι αυτοί για τους οποίους πάλευε, ήταν δικοί του άνθρωποι… Και θέλω να τους συλλυπηθώ, έναν-έναν ξεχωριστά, και να ευχηθώ το τεράστιο έργο του να βρει άξιους συνεχιστές”.

Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Σε συλλυπητήριο μήνυμα ο βουλευτής τη ΔΗΣΥ Κώστας Μπαργιώτας για τον θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη τονίζει:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα σήμερα τον θάνατο του Ράλλη Τσιουλάκη. Ο Ράλλης υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος και με τιμούσε χρόνια με τη φιλία του. Μαχητικός και υπερδραστήριος μέχρι το τέλος. Αξιοπρεπής και ευγενής, πάντα.

Το όνομά του ταυτίστηκε με τους διαρκείς αγώνες για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας και μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ επί σειρά ετών, προσέφερε μεγάλο έργο. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή
paidis.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button