Νέα

Προστασία των ΑμεΑ στις πυρόπληκτες περιοχές

Επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας Αλ. Τσίπρα απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας τη λήψη ειδικών, πρόσθετων μέτρων στήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στις πυρόπληκτε περιοχές.

Το ενδεικτικό πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων προστασίας που πρέπει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους αναλύεται στην επιστολή.

«Είναι γεγονός ότι οι πολίτες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία, είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές, όπως φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα κ.α.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία σε περιόδους κρίσεων», τονίζεται.

«Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την θλίψη της για την ανείπωτη τραγωδία των ζωών που χάθηκαν στις τελευταίες πυρκαγιές της Αττικής και την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους τους. Η ΕΣΑμεΑ ενώνει τη φωνή της με όλους τους πολίτες που ζητούν σωστό και έγκαιρο σχεδιασμό μπροστά σε φυσικές καταστροφές, άμεση βοήθεια στους πληγέντες, καθώς και μέτρα αναδάσωσης, αντιπλημμυρικά μέτρα και ορθό, νέο, προσβάσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πυροσβέστες και στους διασώστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, αλλά και στην αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει από το πρώτο λεπτό χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

«Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται και ζει μια μεγάλη τραγωδία. Είναι χρέος όλων να σταθούμε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία, αλλά και όλων των συμπολιτών μας που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη και μας έχουν ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Τα σημάδια της πύρινης λαίλαπας θα μείνουν ανεξίτηλα και θα επιφέρουν δραματικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας σε βάθος χρόνου», καταλήγει η ΕΣΑμεΑ.

Πηγή
onmed
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button