Νέα

Ερώτησή βουλευτών του ΚΚΕ στην υπουργό Παιδείας για την Ειδική Εκπαίδευση

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη Στήριξη ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη και Μαρία Κομνηνάκα, με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά:

«Σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού καταγράφονται σε όλες τις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης (Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), που αφορά σε τμήμα του μαθητικού πληθυσμού, παιδιών με αναπηρίες και ειδικών μαθησιακών αναγκών, που χρήζουν σύνθετης διεπιστημονικής στήριξης.

Μια χρονιά μάλιστα, σε συνέχεια της προηγούμενης, που η λειτουργία των Ειδικών Σχολείων υλοποιήθηκε χωρίς ουσιαστικά παιδαγωγικά και υγειονομικά μέτρα, ενώ οι υπόλοιπες δομές, Τμήματα Ένταξης και εξατομικευμένη στήριξη επί της ουσίας παρέμειναν για πολλούς μήνες κλειστές, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν μορφωτικά, συναισθηματικά και κοινωνικά κενά. Από την άλλη, και για όσο διανύουμε το 4ο κύμα πανδημίας οι προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού έπρεπε να υπερβαίνουν τις περσινές προσλήψεις, για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού στις τάξεις ή να μη δημιουργηθούν κενά από τη νόσηση του προσωπικού και να συνεχίζεται απρόσκοπτα το επιστημονικό, παιδαγωγικό έργο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα Πρωτοβάθμια Ειδικά Σχολεία οι προσλήψεις, όλων των ειδικοτήτων, είναι 759 λιγότερες, ενώ έχει καλυφτεί μόλις το 1/3 των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη, τη στιγμή που ο αριθμός αυτός αφορά μόνο όσες εγκρίθηκαν το προηγούμενο έτος χωρίς να συνυπολογίζονται όσες άλλες προκύψουν από τη νέα σχολική χρονιά.

Συνεχίζεται η ανάλγητη στάση του υπουργείου Παιδείας όχι μόνο να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, αλλά να στερεί από τα παιδιά με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τον εξειδικευμένο παιδαγωγό, επιστήμονα βοηθητικό προσωπικό που είναι αναγκαίος.

Ερωτάται η κ. υπουργός, τι προτίθεται να κάνει:

  • Για να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν σε όλο το αναγκαίο προσωπικό, για όλες τις ειδικότητες, για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και του προσωπικού καθαριότητας.
  • Για τη μείωση της αναλογίας μαθητών ανά τάξη, για επιπλέον δρομολόγια για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε σύνδεση με τα Ειδικά Σχολεία».
Πηγή
www.902.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button