Επικαιρότητα

Επιταγή ακρίβειας: Πόσοι θα πάρουν 250 ευρώ – Τα επιδόματα που αυξάνονται και ποιοι θα τα λάβουν διπλά

Σημαντικές αλλαγές στα επιδόματα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2022, τον Δεκέμβριο, 2.300.000 πιο ευάλωτοι πολίτες θα στηριχτούν και φέτος με την επιταγή ακρίβειας αξίας 250 ευρώ. Η επιταγή θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους.

Ταυτόχρονα, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν διπλή δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών επιπλέον μιάμιση δόση.

Αυξάνεται το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Θα διευκολυνθεί έτσι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Επιπλέον, για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Για τη στήριξη της οικογένειας, την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αλλά και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στις νέες μητέρες, επεκτείνεται αμέσως το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

Επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται. Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button