Επικαιρότητα

Επιδημία βλαβών στα αυτοκίνητα λόγω… νοθευμένων καυσίμων: Τι λένε οι μηχανικοί

Όλο και περισσότεροι πολίτες βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παθαίνουν βλάβες στον κινητήρα, λόγω νοθευμένων καυσίμων. Τα συνεργεία γεμίζουν και το κόστος των βλαβών ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ.

«Πανικός με τα νοθευμένα καύσιμα»

«Με τα νοθευμένα καύσιμα γίνεται ένας πανικός. Πάρα πολλοί πελάτες, μου έχουν παραπονεθεί και έχουν έρθει εδώ από νοθευμένη βενζίνη», είπε στον ΣΚΑΪ ο μηχανικός αυτοκινήτου Σπύρος Λογαράς.

Οδηγός αυτοκινήτου περιγράφει τη δική του εμπειρία: «Βάζουμε μπρος, φεύγει το αμάξι, μετά από 3 χιλιόμετρα έγινε λίγο … κομπρεσέρ».

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Άρης Γεωργάλης εξήγησε ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται. Τη δεύτερη φορά ωστόσο, μπορεί και να χαλάσει τελείως.

Το σύνηθες κόστος για μια ζημιά που προκαλείται στο αυτοκίνητο από νοθευμένο καύσιμο, μπορεί να ξεπερνά και τα 500 ευρώ, εξηγεί ο μηχανικός αυτοκινήτων Σπύρος Λογαράς.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στα βενζινάδικα ενώ δεν είναι λίγες και η περιπτώσεις που οι ελεγκτές σφράγισαν πρατήρια καυσίμων για αυτό το λόγο.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button