Επικαιρότητα

Επίδομα πληροφορικής: Ποιοι το δικαιούνται – Οριστική η απόφαση του Αρείου Πάγου

Μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλαδή σε όσους εργάζονται στο δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χορηγείται το επίδομα πληροφορικής, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για όσους υπαλλήλους ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται με πλήρες ωράριο. Αντίθετα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, το επίμαχο επίδομα δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν κατά την παροχή της εργασίας τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) λόγω της τεχνολογικής προόδου, όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τη γραφομηχανή ή την αριθμομηχανή.

Η απόφαση της Ολομέλειας αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο Π.Δ. 194/1988, για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ.

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button