Νέα

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στις φυσικοθεραπείες για τα παιδιά ειδικής αγωγής – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Από 1η Ιανουαρίου 2020 δεν θα καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι χρήματα από την τσέπη τους για την φυσικοθεραπεία των παιδιών τους στο πλαίσιο της ειδικής αγωγής, καθώς με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώνονται οι καταβαλλόμενες δαπάνες όταν πραγματοποιούνται εκτός δικτύου συμβεβλημένων.

Πώς θα γίνεται η πληρωμή για τις φυσικοθεραπείες

Σύμφωνα με την απόφαση, ο συμβεβλημένος φυσικοθεραπευτής θα πληρώνεται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ, μέσω της υποβολής που κάνει και δεν θα αναγκάζεται ο κηδεμόνας να πηγαίνει στην ΠΕΔΙ (Περιφερειακή Διεύθυνση) και να καταθέτει ατομικό αίτημα για να αποζημιωθεί.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ελήφθη με γνώμονα την προστασία των ασφαλισμένων και στόχος της είναι η εξάλειψη της ταλαιπωρίας τους, σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ, απαντώντας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), που έκανε λόγο για «άδικη και ξαφνική απόφαση» να μην αποζημιώνει τις καταβαλλόμενες δαπάνες φυσικοθεραπείας στα παιδιά της ειδικής αγωγής, όταν πραγματοποιούνται εκτός δικτύου συμβεβλημένων.

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς που τα παιδιά τους κάνουν φυσικοθεραπεία

Ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι έχει συμβεβλημένους παραπάνω από 200 φυσικοθεραπευτές σε όλη την Ελλάδα (με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΠΣΦ) που προσφέρουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής «και δύναται να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων σε πανελλαδικό επίπεδο, οπότε δεν αναμένονται προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών (θεραπείες)».

Υπογραμμίζει ότι έλαβε μέριμνα ώστε τα παιδιά που έχουν ήδη ξεκινήσει, ή θα ξεκινήσουν θεραπείες μέσα στο 2019 με μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, να ολοκληρώσουν τις συνεδρίες αυτές (ακόμα και αν πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020) με ατομικά αιτήματα έως ότου αναζητήσουν συμβεβλημένο φυσιοθεραπευτή.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button