Επικαιρότητα

Εξπρές Σκοπελίτης: Δίνοντας «μάχη» με τους Νοτιάδες μεταφέροντας νεφροπαθείς

Ο θρυλικός «Σκοπελίτης», ο ήρωας των μικρών Κυκλάδων που δίνει ζωή και προσφέρει απλόχερα αλληλεγγύη στα νησιά που είναι ξεχασμένα από την πολιτεία.

Πιστός φίλος των νησιών μας, ο «Σκοπελίτης», ποτέ του δεν λογάριαζε φουρτούνες, μπονάτσες, ενώ αρκετές φορές μετέφερε αφιλοκερδώς, ιδιαίτερα τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχε συγκοινωνία στα νησιά φτάνοντας μέχρι και τη Σύρο για να μεταφέρει όποιον είχε ανάγκη.

Καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια, εξυπηρετούσε τους πάντες και τα πάντα. Γι’ αυτήν ακριβώς την προσφορά του τον τίμησαν οι τοπικοί δήμοι, κοινότητες και σύλλογοι. Πόσους και πόσους ασθενείς, εγκύους, ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα, τρόφιμα, φάρμακα ή άλλα εμπορεύματα δεν μετέφερε σε δύσκολες εποχές! Ήταν η κεντρική αρτηρία που έδινε «οξυγονωμένο αίμα», ζωή στα νησάκια αυτά! Και συνεχίζει ακάθεκτο… δαμάζοντας πολλές φορές τα κύματα.

Αυτός είναι ο ήρωας των Μικρών Κυκλάδων, αυτός είναι ο ήρωας πλέον και της Πάρου.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο Εξπρές Σκοπελίτης προσέγγισε το Πίσω Λιβάδι Πάρου, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους, που πρέπει να μεταβούν στην γειτονική Νάξο, για ιατρικούς λόγους.

Η σημερινή προσέγγιση έχρηζε διπλής αναφοράς καθώς έγινε κάτω από ισχυρούς νοτιάδες. Ένα ευχαριστώ, είναι λίγο, σας ευχόμαστε πάντα καλοτάξιδοι και ο Άγιος Νικόλαος πάντα στην πλώρη σας βοηθός!

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button