Επικαιρότητα

Εξαίρεσαν παιδί με αναπηρία από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου- Τι καταγγέλλει η μητέρα

Η Ιωάννα Βασιλείου είναι μαμά παιδιού με ειδικές ικανότητες και μες από το προφίλ της στο facebook, καταγγέλλει δημόσια το σχολείο της κόρης της, ότι την εξαίρεσε από την ισότιμη συμμετοχή της στη σχολική γιορτή.

Δείτε τί γράφει:

Η κόρη μου (αν και λίγο αρωστούλα) με τόση χαρά πήγε για την γιορτή της σήμερα.
Η διευθύντρια και οι δασκάλα της Γ1 τάξης στο Α Δημοτικο σχολείο Λακαταμειας όπου φητά η κόρης μας συνεχίζουν να ματαιώνουν το παιδί μας. Μέχρι και στη σημερινή σύντομη γιορτούλα για την 28η Οκτωβρίου.!!

Ολόκληρος κύκλος Α έχουν ένα παιδί με την κατασταση της κόρης μου να στηρίξουν.
Δεν έχουν συναίσθηση, δεν έχουν ιδέες, δεν έχουν σεβασμό προς το παιδί μας. ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΜΟΘΕΣΙΑ και την ματαιώνουν στα μάτια όλων και ειδικά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Η καταγγελία μιας μάνας ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, η οποία εφόσον ισχύει αποτελεί ντροπή για τα ελληνικά σχολεία και την ελληνική παιδεία γενικότερα…

Στάθηκε σήμερα το παιδί μας στη σειρά για να απαγγείλουν 6 κορίτσια ένα σχετικό ποιήμα.

1. Περιττον να σας πώ ότι θα μπορούσαν να προσαρμώσουν που είναι καθήκον τους και να δώσουν μια ή δύο λέξεις για να απαγγείλει το παιδί ΚΑΙ ισως ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ για να κτίζουν και ανθρώπους!! Αντι αυτού της έδωσαν “4 στροφές” που φυσικά ούτε μπορούσε μα πεί. Ούτε που θέλουν να ασχοληθούν.

2. Μπορουσαν να την ενσωματώσουν για να πει εστω το ηρωϊκό “ΟΧΙ” του Μεταξά!! ένα “zito”. ΤΙΠΟΤΑ.

3. Το παιδί έκανε το γύρο στη σκηνή με τ´άλλα παιδιά και στάθηκε εκεί περήφανη όμορφα με ενθουσιασμό περίμενε να ερθει η σειρα της να παρει το μικρόφωνο για να απαγγείλει έστω κάτι με τον δικό της τρόπο ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ!!!
Αντι αυτού πέρασε το μικρόφονο το προηγούμενο παιδί από πισω της και το έδωσε στο επόμενο κορίτσι. ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΩΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ!! Ποιος ειπε σ´αυτο το παιδί να προσπερασει το παιδί μας!!
Κ´ας μην μου πουν πως στάθηκε σε λάθος θέση στη σειρά επειδή ετσι κ´αλιως θα απάγγελε με το δικό της τροπο!!
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!

Διαβάστε:  Νοσοκομείο Παίδων: Να βρεθεί άμεσα λύση για τον εγκαταλελειμμένο 11χρονο με βαρύ αυτισμό και τάσεις αυτοτραυματισμού

4. Το παιδί μου άλλαξε ύφος, άπλωσε πολύ λιγο σαν αντανακλαστικό το χεράκι σε κάποια δεύτερα περιμένωντας και «διεκδικώντας» το μικρόφωνο και την ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ άλλη μια φορά!! Δεν πηρε ποτέ το μικρόφωνο επειδή οι πιο πάνω αρμόδιες δεν έχουν συναίσθηση!

5. Με βαριά καρδιά ειδα το ύφος στο πρόσωπο του παιδιού μου – αφου τέλειωσαν τα επόμενα 2 κορίτσια έκανε την υπόκλιση της και προχώρησε να φύγει απο την σκηνή κανονικα με τα άλλα παιδιά.

6. Φέυγωντας πλησιάζω την διευθύντρια που απλά καθώταν και κοίταζε προς στη σκηνή – δεν διέκοψα κάτι- και της είπα την άποψη μου γ´αυτο που είδα και πως θα μπορούσαν να την ενσωματώνουν χωρις να την ματαιώνουν και τις ανέφερα τις πάνω ιδέες – ούτε ένα λεπτό δεν την απαςχώλησα – μου λέει «ε τώρα έγινε» σήκωσε το χέρι αρκετά αρνητικά προς τα πάνω και προς το μέρος μου και συμπλήρωσε «άσε με και δεν ειμαι καλά«.
Αλήθεια ή ψέματα who cares κυρία μου; Μια κουβέντα δεν μπορείς να ανταλάξεις επειδή στριμώκτηκες; Επειδή αφήνεις τους εκπαιδευτικούς σου να παραβιάζουν μαζί σου την νομοθεσία που σαφώς αναφέρει την ενσωματωση και την περίληψη των παιδιών με αναπηρίες στο σχολικό περιβάλλον!! ΑΙΣΧΟΣ!!

Μαρια ναι το ξέρω ότι εισαι γλυκιά δασκάλα κ´οτι δινεις ομορφη διάθεση στα παιδιά όπως κ´εσύ Μαριάννα – εσεις που ζείτε τόσο συχνά τα παιδιά μας σαν η Ειδική δασκάλα του παιδιού στη μονάδα και Λογοθεραπεύτρια της κάντε την υπερβαση και δώστε 2 ιδέες σ´αυτούς που αδιαφορούν και ματαιώνουν το παιδί μας! Μην μου ξαναπείτε πως ειναι χαρούμενη επειδή τους αφήνετε να την ματαιώνουν. Και γιατι να βγει στη σκηνη με στίχους που ξερουν πως δεν μπορει να πει. Εχει ωρημασει καταλαμβαινει την αναγκαιωτητα της ομιλιας της εκφρασης. Διαφοροποιείστε συμφωνα με τα δικαιωματα του παιδιου μας και δώστε της μια σχετικη λέξη να απαγγείλει!! Δωστε παραδειγμα στους συμμαθητές της πως θα πράττατε άν σε καποιο παιδί συμβει κατι και αλλάξει η ζωη του σε αναπηρία!!

Διαβάστε:  Καταγγελία του Συλλόγου ΑΜΕΑ: Γρονθοκόπησαν αυτιστικό παιδάκι στη Χάλκη
ΕΧΕΤΕ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Συμφωνα με την νομοθεσία!!! – ΞΕΔΙΠΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ σ´αυτούς που κομπλάρουν και στερούν το δικαίωμα όποιοδήποτε λόγου έχει το παιδι μας. Δώστε τους την ευκαιρία να ωρημάσουν όλοι καθως και το παιδί μας !! Στο Νηπιαγωγείο λάμβανε μέρος σε χορογραφίες με επιτυχία και στεκώταν κ´έλεγε ποιήματα όπως και να τα έλεγε και τα χειροκροτούσαν όλα τα παιδιά. ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ; ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Ανεβάσατε broadway show σήμερα και έπρεπε μόνο τα τέλεια παιδιά να νιώσουν πως έλαβαν μέρος;;!! Η Μαρια Ραφαελα καταλαμβαίνει ολα που γίνονται γύρω της και φυσικα την ματαιωση της.

Δεν με αφορά κανένα άλλο παιδί για να το συγκρίνετε με το δικο μου. Και μην γυρίσετε να δικαιολογηθείτε άλλο πια!!

Μόλις χτες ακούγαμε Δασκάλους να αφουγκράζονται και να μιλούν με παραδείγματα για την συμπερίληψη και ενσωμάτωση των μαθητων με αναπηρίες που επιτυχώς ακολουθουν σε άλλα σχολεία. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ Γ´ΑΥΤΟ;

ΑΙΣΧΟΣ

https://www.facebook.com/ioanna.vasiliou.792/posts/10156717857318711

Πηγή
www.true.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button