ΕπικαιρότηταΠρόσωπα

Έλληνας ο καλύτερος γιατρός της Ευρώπης!

Δεν είναι ερευνητής. Δεν εργάζεται στο Χάρβαρντ. Ο δρ Ανάργυρος Μαριόλης είναι γενικός γιατρός στην Αρεόπολη της Λακωνίας και διακρίθηκε ως ο καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe.

Με τίτλους όπως «Ο ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Το πρότυπο Γενικής Ιατρικής», «Ο Σαμαρείτης της Σπάρτης» δημοσιογράφοι, ασθενείς και μέλη της κοινότητας περιγράφουν με εξαιρετικές διθυραμβικές αναφορές το έργο του έλληνα γιατρού, όπως αναφέρει η WONCA για τον «Γιατρό 5 Αστέρων».

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Ανάργυρος Μαριόλης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), με διδακτορική διατριβή «summa cum laude». Σε ηλικία 30 ετών ο δρ. Μαριόλης δημιουργεί το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα, το «Κέντρο Υγείας Βύρωνα». Το Κέντρο αποτελεί “θεμέλιο επιτυχίας” για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Με έδρα την Αθήνα, εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 ασθενείς ετησίως. Το νέο «μοντέλο» λειτουργίας στις δομές της Δημόσιας Υγείας προκάλεσε το ενδιαφέρον των υπουργών Υγείας από διάφορες χώρες.

Το 2010 ο Ανάργυρος Μαριόλης φεύγει από την πρωτεύουσα, για να αφιερωθεί στον αγώνα ανάπτυξης του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης. Στην περιοχή αναπτύσσει Κέντρο Υγείας το οποίο επισκέπτονται ετησίως περίπου 2.500 ασθενείς.

Με έντονα κοινωνική δράση, ο δρ. Μαριόλης προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πρόσφυγες και άπορους εθελοντικά και με ίδια κεφάλαια.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές για τη δράση του από την εφημερίδα «Καθημερινή».

Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

Πηγή
www.protagon.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button