Ζωή & Αναπηρία

Εκπαιδευτής καταδύσεων βοηθά παιδιά με αναπηρία να εκπληρώσουν τα όνειρά τους

Ένας Αιγύπτιος εκπαιδευτής καταδύσεων διδάσκει σε άτομα με αναπηρία να κάνουν καταδύσεις.

Ο Αιγύπτιος εκπαιδευτής καταδύσεων, Άχμεντ Έλκορι, βοηθάει στην Αλεξάνδρεια άτομα με ψυχικές και σωματικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της τύφλωσης και του συνδρόμου down, να κάνουν καταδύσεις.

Βοηθάει τους μαθητές να μπουν στην πισίνα μέσα στην ακαδημία καταδύσεων και εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με καταδυτικό εξοπλισμό, πριν τους διδάξει πώς να κολυμπούν κάτω από το νερό.

Ο Μοχάμεντ Αχμέτ, ένας συμμετέχων με προβλήματα όρασης, εξήγησε πώς ο Έλκορι του έμαθε να ρυθμίζει την αναπνοή του, καθώς του έδειξε τις κινήσεις με το χέρι “πάνω” και “κάτω”.

«Ο κύριος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να κάνει τα παιδιά ευτυχισμένα, ειδικά τα τυφλά παιδιά που ζουν μια πολύ δύσκολη ζωή και πιστεύουν ότι αδυνατούν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα», δήλωσε ο Έλκορι.

Στους μαθητές παρέχονται επίσης μαθήματα για τις θεωρητικές πτυχές της κατάδυσης, όπως η απομνημόνευση των λειτουργιών του εξοπλισμού.

Στο παρελθόν, ο Έλκορι είχε εκπαιδεύσει ανάπηρους πολίτες από ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη Χουργκάντα, αφού η πανδημία σταμάτησε τον τουρισμό.

Όταν επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια, ο εκπαιδευτής αποφάσισε να εφαρμόσει την ιδέα σε Αιγύπτιους πολίτες, κάνοντας μαθήματα στην ακαδημία καταδύσεων.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button