Επικαιρότητα

Ειδική υπερσύγχρονη Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας με εξειδικευμένο προσωπικό, που μπορεί να αναλάβει δύσκολες περιπτώσεις, όπως ατόμων με αναπηρία, όπου η συνεργασία με τον ασθενή χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς, λειτουργεί πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Πρόκειται για το πρώτο περιφερειακό Νοσοκομείο, που διαθέτει το συγκεκριμένο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την οδοντιατρική περίθαλψη ατόμων ΑμεΑ υπό γενική αναισθησία, ενώ είναι το τέταρτο κατά σειρά νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Η αγορά του εξοπλισμού της Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας, που κόστισε περίπου 10.000 ευρώ, αποκτήθηκε από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, ενώ παράλληλα συνέδραμαν ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες «Φάρος Ζωής», καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και πολίτες του νησιού.

«Η δημιουργία της Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής για ΑμεΑ, των οποίων οι φυσικές, νοητικές και ψυχικές αναπηρίες δεν τους επιτρέπουν να συνεργαστούν για οδοντιατρικές και στοματικές εργασίες, ήταν ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, που σήμερα, μετά από την άμεση ανταπόκριση του νέου διοικητή του ΓΝ Λεωνίδα Ρουμπάτη, έγινε πράξη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας στο Νοσοκομείο έχει άμεσο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα, κυρίως παιδιά, τα οποία πάσχουν από υπερκινητικότητα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης, «η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό λύνει ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα ολοκληρωμένης οδοντοθεραπείας για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, ενώ εξοπλίζει το νοσοκομείο με επιπλέον δημόσιες παροχές στον χώρο της υγείας».

«Είμαστε οι τέταρτοι πανελλαδικά που ασχολούνται με παιδιά ειδικών αναγκών, με ολοκληρωμένη οδοντοθεραπεία. Πρόκειται για άτομα που δεν συνεργάζονται για τοπική αναισθησία στον οδοντίατρο, έτσι γίνεται γενική αναισθησία και ολοκληρώνονται όλες οι στοματικές οδοντιατρικές θεραπευτικές αγωγές σε μία φορά, ενώ μετά ακολουθεί απλά ο συνήθης οδοντιατρικός έλεγχος» επισημαίνει ο διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, που έχει εξειδικευτεί και στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

«Πρόκειται για μία σπουδαία κατάκτηση του νοσοκομείου Κέρκυρας, γιατί θα προσφέρει υπηρεσίες της στοματικής κοιλότητας κυρίως σε ορισμένες ομάδες πληθυσμού, με μειωμένες ικανότητες που τις έχουν άμεσα ανάγκη. Το νοσοκομείο είναι ο πυλώνας της υγείας ενός τόπου και πρέπει να εξοπλιστεί όσο καλύτερα γίνεται» επισήμανε ο ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Χρήστος Γιάγκας.

«Με τη βοήθεια όλων των φορέων καταφέραμε και φέραμε στο Νοσοκομείο Κέρκυρας το συγκεκριμένο μηχάνημα για οδοντιατρικές επεμβάσεις σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, σε ανθρώπους με αναπηρίες, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν υπερκινητικότητα. Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας αυξάνει πολύ περισσότερο την αξία του νοσοκομείου μας και το κύρος του. Πλέον γίνεται ένα από τα πιο σύγχρονα και τα πλέον άρτια σε εξοπλισμό ως περιφερειακά νοσοκομείο σε μία έδρα νησιωτικής περιφέρειας, ενώ αποτελεί παράλληλα ένα κριτήριο για την επιλογή επισκεπτών του νησιού μας. Ανεβάζουμε την ποιότητα υγείας των κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών της Κέρκυρας και γινόμαστε ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στη χώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Πηγή
www.zougla.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button