Ζωή & Αναπηρία

«Είναι τα πόδια μου, είμαι τα μάτια του»: Παράλυτη γυναίκα και τυφλός άνδρας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το ομαδικό πνεύμα ξεπερνά όλα τα εμπόδια και η ομάδα των Melanie Knecht και Trevor Hahn το αποδεικνύει με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Η Melanie γεννήθηκε με την νόσο Spina bifida και χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο για να μετακινηθεί, ενώ ο Trevor έχασε την όρασή του λόγω γλαυκώματος πριν από 5 χρόνια.

Ωστόσο, μαζί έχουν όλα όσα χρειάζονται για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι και δραστηριότητα, την πεζοπορία. Μαζί εξερευνούν τα βουνά και τα μονοπάτια του Colorado, αφού γνωρίστηκαν σε ένα μάθημα προσαρμογής.

Η Melanie κάνει camping και εξερευνά τη φύση από την παιδική της ηλικία. Ο Trevor πάντα αγαπούσε τις υπαίθριες δραστηριότητες και την άθληση σε εξωτερικό χώρο και συνέχιζε να τα απολαμβάνει ακόμα και μετά το γλαύκωμα που του στέρησε την όρασή του.

Όταν βγαίνουν στην άγρια φύση του Colorado, κάποιος συνήθως ασφαλίζει την Melanie στην πλάτη του Trevor. Και ύστερα είναι όλο πάνω τους. Πεζοπορούν και εκείνη τον καθοδηγεί μέσω οδηγιών και περιγραφών. Σύμφωνα με το ζευγάρι, το καλύτερο μέρος της συνεργασίας τους είναι ότι ξεπερνούν εμπόδια που διαφορετικά θα φαίνονται πολύ μεγάλα (σχεδόν αδύνατα) αν προσπαθούσαν μόνοι τους.

«Με έκανε χαρούμενη να βοηθώ κάποιον να βιώνει αυτό που μπορούσα να βιώσω σε όλη μου τη ζωή, ανέφερε ο Trevor. «Ανεβαίνοντας στην κορυφή ενός βουνού, εκεί που δεν μπορεί να φτάσει το αυτοκίνητο, νιώθεις μια απίστευτη αίσθηση επιτυχίας. Το καλύτερο μέρος είναι όταν καταφέρνω να την κάνω να χαμογελά. Αυτό μου δίνει σκοπό».

Η Melanie δήλωσε: «Ήταν απλά κοινή λογική. Είναι τα πόδια μου και είμαι τα μάτια του. Μαζί κάνουμε την dream team».

Τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισαν να αρχίσουν να μοιράζονται τα ταξίδια τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταπόκριση του κόσμου είναι τεράστια και συγκινητική. Αυτό δείχνει πως όταν θες κάτι πολύ και μοιράζεσαι το πάθος σου με τους άλλους, εκπληκτικά πράγματα μπορούν να συμβούν.

 

Πηγή
enallaktikidrasi.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button