Ζωή & Αναπηρία

Δώρα Δημάκη: Νίκησε τον καρκίνο και έκανε παραμύθι την περιπέτεια που έζησε πλάι στον μικρό της γιο

Με όχημα την δημιουργικότητα, το χιούμορ αλλά και την αγάπη για τον γιο της η Δώρα Δημάκη πάλεψε με τον καρκίνο και βγήκε νικήτρια.

Στα  30 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Είχε μετακομίσει μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της στην Αγγλία όταν έγινε η διάγνωση, ωστόσο αποφάσισε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ούσα μαμά ενός 3χρονου αγοριού με δύναμη ψυχής μετέτρεψε τις δύσκολες της στιγμές σε ένα παιχνίδι για το παιδί της, το οποίο όπως λέει η ίδια δεν απομάκρυνε, αλλά είχε πάντα στο πλευρό της.

«Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια ο Κωνσταντίνος μου συμμετείχε σε όλα. Στην εγχείρηση δεν τον απομάκρυνα. Το παιδί ήρθε στη ζωή γα να ζήσει, έχει τα καλά έχει και τα αρνητικά. Τον έντυσα γιατρό, του πήρα ένα ωραίο σετ. Το θέμα είναι να μην απομακρύνεις τους ανθρώπους όταν περνάς μία τέτοια δύσκολη στιγμή, γιατί και τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται»  λέει η Δώρα μιλώντας στην εκπομπή «Πάρτε Θέση» στην TV100 με την Χριστίνα Κανατάκη.

Η Δώρα, έχοντας έφεση στις τέχνες αλλά και αγάπη για τον εαυτό της αντιμετώπισε με αισιοδοξία την δύσκολη διαδρομή, που ακολούθησε, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο. Δημιούργησε ένα παραμύθι, σε συνδυασμό με απλά παιχνίδια, με τα οποία εξηγούσε στο παιδί της τι βίωνε η ίδια, τόσο για να επικοινωνήσει την εμπειρία της, αλλά και να δείξει και στις υπόλοιπες μανούλες και γυναίκες ότι πρέπει να σέβονται τον εαυτό τους και να μην το βάζουν κάτω.

«Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια ο Κωνσταντίνος μου συμμετείχε σε όλα. Στην εγχείρηση δεν τον απομάκρυνα. Το παιδί ήρθε στη ζωή γα να ζήσει, έχει τα καλά έχει και τα αρνητικά. Τον έντυσα γιατρό, του πήρα ένα ωραίο σετ. Το θέμα είναι να μην απομακρύνεις τους ανθρώπους όταν περνάς μία τέτοια δύσκολη στιγμή, γιατί και τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται», λέει η Δώρα.

Διαβάστε:  «Τον νίκησα τον καρκίνο γιατί δεν τον φοβήθηκα»: Η εξομολόγηση του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το ένστικτο και η δημιουργικότητα ήταν τα δύο στοιχεία, που την οδήγησαν να αντιμετωπίσει με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο τον καρκίνο και τελικά να βγει νικήτρια.

Δεν δίστασε να φωτογραφηθεί ακόμη και όταν έχασε τα μαλλιά της λόγω των χημειοθεραπειών, καθώς όπως λέει πρέπει «εσύ ο ίδιος να αποδεχτείς τον εαυτό σου για να σε αποδεχτούν».

«Το μήνυμα που ήθελα να περάσω στον κόσμο είναι να είσαι ο εαυτός σου, σε κάθε περίοδο της ζωής σου και να τον δέχεσαι. Σε μία μπορεί να είναι μία αρρώστια που  περνάς, μια στενοχώρια, η ηλικία. Να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι. Προσπάθησα να αγαπήσω πρώτα εγώ τον εαυτό μου για να μπορέσουν και οι υπόλοιποι να με αποδεχτούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά την δύσκολη εμπειρία που έζησε αποφάσισε να γράψει το παραμύθι «Η Κούλα η Τριχούλα» για τα όσα έζησε και το κουράγιο που της έδινε ο γιος της.

Η Δώρα περιτριγυρισμένη από δικούς της ανθρώπους και μανούλες παρουσίασε χθες το παραμύθι που έφτιαξε σε εκδήλωση στον ΙΑΝΟ στέλνοντας το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να βγουν νικήτριες στην μάχη με τον καρκίνο.

https://www.facebook.com/xristina.kanataki/videos/10156627087852165/

Πηγή
www.thestival.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button