Επικαιρότητα

Δωρεάν μαστογραφία και τεστ Παπ για όλες τις γυναίκες

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (Ε.Ι.Ο.) του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου είναι Κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που πραγματοποιεί προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου (screening) με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από το 1989 στο πλαίσιο του προγράμματος “Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” και συνεχίζεται με το πρόγραμμά του “Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ”.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί ΔΩΡΕΑΝ περισσότερες από 400.000 γυναίκες ανά την Ελλάδα, με τη χρήση των αυτοκινούμενων μονάδων του Ιδρύματος σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες, καθώς και στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα.

Στις γυναίκες με μη φυσιολογικά ευρήματα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης, επίσης δωρεάν κλινικής εξέτασης και περαιτέρω ελέγχου στη σταθερή μονάδα και στο Νοσοκομείο Αναφοράς “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”.

Πού μπορείτε να απευθυνθείτε 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας αποφάσισε για το μήνα Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, να πραγματοποιεί καθημερινά από τις 08/10/2018 έως 31/10/2018 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο χώρο της σταθερής μονάδας του Ιδρύματος, επί της οδού Βαλτετσίου 11 και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο στις γυναίκες που συμμετέχουν στα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου αλλά και σε όλες όσες θελήσουν να εξεταστούν σε αυτή τη χρονική περίοδο. Οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου με ψηφιακή μαστογραφία και Τεστ κατά Παπανικολάου.

Ο μαστογραφικός έλεγχος είναι σύντομος, ανώδυνος και γίνεται με τελευταίας γενιάς μηχανήματα, του οίκου Hologic.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:30) στα τηλέφωνα: 210 3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button