Επικαιρότητα

Δρομοκαΐτειο: Νεαρός με αυτισμό εξακολουθεί να νοσηλεύεται δεμένος

Επτά μήνες τώρα νοσηλεύεται 22χρονος με αυτισμό μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι του – Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» του νεαρού με αυτισμό που εξακολουθεί να νοσηλεύεται δεμένος και καθηλωμένος σε κρεβάτι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Αν και μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το protothema.gr, είχε αποφασιστεί η μεταφορά του σε οικοτροφείο για αυτιστικά παιδιά στην Κόρινθο, όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά το παιδί εξακολουθεί να βρίσκεται στο «Δρομοκαΐτειο» δεμένο στο κρεβάτι.

«Επτά μήνες τώρα νοσηλεύεται 22χρονος με αυτισμό μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Οι θεράποντες ιατροί απηύθυναν επιστολή στον εισαγγελέα που λένε ότι κινδυνεύει η ζωή του.
Οι Νοσηλευτές ειδικά οι άνδρες επτά μήνες τώρα δεν κάνουν άλλη δουλειά παρά να τρώνε ξύλο, να λύνουν και να δένουν το αυτιστικό παιδί που κινδυνεύει να σκοτωθεί από αυτοτραυματισμό!!!

Ποιος θα πάει φυλακή εάν συμβεί κάτι κακό στο παιδί; Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση ή οι Νοσηλευτές;», καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο νεαρός έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στις δομές υγείας, όταν από το Οικοτροφείο «Ευαγγελισμός» που βρίσκεται στον Άσσο Κορινθίας μεταφέρθηκε στο «Δρομοκαϊτειο» με για φιλοξενία.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του ψυχιατρείου, το παιδί κυριολεκτικά εγκαταλείφθηκε εκεί σαν τσουβάλι ενώ το οικοτροφείο χρηματοδοτείται από το Κράτος και είναι εξειδικευμένο για τέτοιες περιπτώσεις.

«Οι Μονάδες αποϊδρυματοποίησης – αποασυλοποίησης των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από Κράτος και Ευρωπαϊκή Ένωση περνάνε από face control τους ασθενείς. Όποιος δεν τους κάνει, με τη διαδικασία των εισαγγελικών εντολών, τον ξεφορτώνονται στο «Δρομοκαϊτειο»», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε:  Δρομοκαΐτειο: Κόλαση για τον 20χρονο Βασίλη! Δεμένος χειροπόδαρα ζει σαν φυλακισμένος!
Κι ενώ οι δομές υγείας ερίζουν για τη φιλοξενία του νεαρού με αυτισμό, δυστυχώς, εκείνος παραμένει δεμένος σε θάλαμο του «Δρομοκαΐτειου», κατάσταση απαράδεκτη τόσο για την υγεία και ασφάλεια του ίδιου του παιδιού αλλά και το ίδιο το κοινωνικό κράτος πρόνοιας.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button