Επικαιρότητα

Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων: Ο εξάχρονος Φώτης κέρδισε το στοίχημα της ζωής

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του 6χρονου που τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι στη διάρκεια αγώνα καρτ – Τι λέει στο protothema.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη» είναι τα πρώτα λόγια του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στο protothema.gr αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μείωσης της καταστολής που έγινε σήμερα στο 6χρονο αγόρι, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα καρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο «Patras International Circuit for Kart» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, οι έλεγχοι των αντιδράσεων του μικρού Φώτη κρίθηκαν ικανοποιητικοί και το επόμενο βήμα είναι οι γιατροί να προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποσωλήνωσης του παιδιού.

«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη. Ολοκληρώθηκε η μείωση της καταστολής, έγιναν κάποιοι έλεγχοι των αντιδράσεων του ασθενούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές οι αντιδράσεις που είδαμε οπότε ξαναμπήκαμε σε καταστολή κι αύριο θα κάνουμε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Θέλουμε να δούμε κάποιες λεπτές δομές στον εγκέφαλο. Αν και ο μαγνήτης είναι καλός ενώ είμαστε διασωληνωμένοι πολύ πιθανόν να μπούμε στη διαδικασία της αποσωλήνωσης. Έχουμε μιλήσει με τους γονείς οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι όπως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του παιδιού τους», λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ,Ανδρέας Ηλιάδης.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button