Επικαιρότητα

Δίδυμα από το Σουφλί μπορούν πλέον να περπατούν χάρη στην Ανθρωπιά ενός Συλλόγου ΑμεΑ

Η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Σουφλί και αφορά δυο αδερφάκια που γεννήθηκαν με ραιβοϊπποποδία και αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα με το βάδισμά τους.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα και χάρη στην ευαισθητοποίηση της κυρίας Δέσποινας Μπακαλούδη και του Συλλόγου Φίλων ΑμΕΑ Σουφλίου «Νήμα Ζωής» συγκεντρώθηκε το πολυπόθητο ποσό ώστε να αγοραστούν από το εξωτερικό τα ειδικά παπούτσια με τα οποία θα μπορούν τα δύο παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, έχοντας προηγηθεί το απαραίτητο χειρουργείο.

«Όταν η προσφορά γίνεται βίωμα τότε συμβαίνουν συναρπαστικά πράγματα!» δήλωσε στο  e-evros.gr ο Παναγιώτης Τουζόπουλος – Χειρούργος Ορθοπαιδικός ο οποίος χειρούργησε τα δύο αδερφάκια ώστε να μπορέσουν να περπατήσουν.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και όπως μας εξηγεί ο παιδοχειρούρχος κύριος Παναγιώτης Τουζόπουλος με την μέθοδο Ponseti διορθώνεται πλήρως η παραμόρφωση και τα παιδιά αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Τι είναι η ραιβοϊπποποδία

Η Ραιβοϊπποποδία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται από τη γέννηση, πιο συχνά στα αγόρια. Το πόδι παρεκκλίνει προς τα μέσα (ραιβότητα) και κάτω (ιπποποδία). Μπορεί να αφορά και τα δυο πόδια. Εμφανίζεται σε ποσοστό 1:1000 γεννήσεις. Αιτίες είναι η βλάβη τωων γονιδίων (αγόρια:κορίτσια – 2:1), οι καστάσεις στη μήτρα, που μειώνουν τη χωρητικότητα αυτής πχ συγγενείς ανωμαλίες, δίδυμος εγκυμοσύνη και η νευρομυϊκή βλάβη πχ μυελοδυσπλασία, δισχιδής ράχη.

Πηγή
alithinesgynaikes.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button