Επικαιρότητα

Δήμαρχος για Οσκαρ στη Ναύπακτο -Δεν πληρωνόταν επί 5 χρόνια από τον δήμο για να αγοράσει οικόπεδα για σχολείο

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η κίνηση του δημάρχου Ναυπακτίας, ο οποίος επέλεξε κατά την διάρκεια της θητείας του να μην εισπράττει από το ταμείο του Δήμου και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για να βοήθησε την πόλη του.

Ο λόγος για τον δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος, ο οποίος όταν ανέλαβε καθήκοντά το 2014 ανακοίνωνε ότι δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα παίρνει τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς θα μετακινείται με το δικό του όχημα.

Σύμφωνα με το τοπικό site, the best.gr, ο δήμαρχος επέλεξε ακόμη να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Επομένως, τα χρήματα που μαζεύτηκαν, περίπου 45 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη), χρησιμοποιήθηκαν για το κοινό καλό.

Ειδικότερα,  ο Δήμος Ναυπακτίας αγόρασε με τα χρήματα αυτά ένα οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ.

Επίσης, αγοράστηκε ακόμη ένα οικόπεδο  στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

Πηγή
www.in.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button