Επικαιρότητα

Γ. Παπανικολόπουλος: Αόρατα τα Seatrac στους Δήμους της Ηλείας

Τη δυσαρέσκειά του για την ανυπαρξία των Seatrac αλλα και την αδιαφορία που δείχνουν οι περισσότεροι Δήμοι στην Ηλεία για την τοποθέτηση των μηχανημάτων στις παραλίες, εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας Γιώργος Παπανικολοπουλος.

Ειδικότερα ο κος Παπανικολόπουλος αναφέρει:

«Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού με το θερμόμετρο να κτυπάει 37 βαθμούς. Τα Seatrac στην Ηλεία είναι αόρατα. Ο Δήμαρχος της Αμαλιάδας δεν έχει βάλει ακόμα τα Seatrac και τα έχει στις αποθήκες του δήμου αδιαφορώντας για τούς ανθρώπους με αναπηρία αν θα κάνουν μπάνιο στην θάλασσα.

To ίδιο ακριβώς κάνουν οι περισσότεροι Δήμοι στην Ηλεία όπως ο Δήμος Ζαχάρως,  ο Δήμος Κυλλήνης, ο Δήμος Πύργου, ο Δήμος Κρεστένων.

Μόλις είσαι ΑμεΑ μπαίνεις εφ’ όρου ζωής σε καραντίνα. Όλοι μπορούν να βουτήξουν στη θάλασσα για δροσιά, εκτός από τους ΑμεΑ της Ηλείας

Διαβάζω δηλώσεις δημάρχων  ότι θα μπουν τα μηχανήματα Seatrac για την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία.  Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Ακατανόητο δεν ξέρουν ότι θα έλθει το καλοκαίρι και η ζέστη; Γιατί εγώ να πιέσω για τα αυτονόητα; Δήμαρχοι με παρέπεμπαν στους αντιδημάρχους και αυτοί στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αναισθησία, αδιαφορία. Τα ανάπηρα άτομα, μαζί τις οικογένειες τους βιώνουν καθημερινά την αναλγησία του κράτους για τις μικρές καθημερινές ανάγκες τους.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς διότι δεν είναι προσβάσιμα.

Δεν υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για οχήματα αναπήρων σχεδόν σε όλους τούς Δήμους  της Ηλείας. Αδιαφορούν για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, αν μπορούν να κάνουν τα απλά για τους άλλους, καθημερινά  πράγματα που πρέπει για την επιβίωση τους.

Διαβάστε:  Λειψοί: Προσβάσιμη σε ΑμεΑ μια απο τις δημοφιλέστερες παραλίες

Δυστυχώς όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους ΑμεΑ διότι πολύ απλά δεν υπάρχει πρόσβαση στην Ηλεία. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ΑμεΑ αυτό κύριοι μάλλον το ξεχνάτε».

Πηγή
odigos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button