Άρθρογραφία

Για πρώτη φορά Κώδικας Μπράιγ από τη Lego, χάρη σε έναν τυφλό 22χρονο φαν της

Η Lego διαθέτει για πρώτη φορά οδηγίες για τυφλά παιδιά

Η Lego ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία που για πρώτη φορά θα κάνει τις οδηγίες κατασκευής για τα διάσημα τουβλάκια της, διαθέσιμες σε τυφλούς.

Επιλεγμένα κιτ θα είναι διαθέσιμα με οδηγίες σε Κώδικα Μπράιγ ή ηχητική καθοδήγηση. Οι οδηγίες είναι διαθέσιμες μέσω μιας εφαρμογής και είναι δωρεάν. Η υπηρεσία αυτή τη στιγμή διατίθεται μέσω του ιστότοπου Lego Audio Instructions.

Η εφαρμογή είναι ακόμα σε πιλοτική λειτουργία, και αυτή τη στιγμή περιορίζεται σε τέσσερα κιτ, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως θα την αναπτύξει περισσότερο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, σε περισσότερες γλώσσες εκτός από την αγγλική.

Η ιδέα προέρχεται από τον Matthew Shifrin, έναν τυφλό 22χρονο φαν της Lego. Προσέγγισε την εταιρεία με το πρότζεκτ του αφού μαζί με μια φίλη συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν οδηγίες για κιτ που θα μπορούσε να διαβάσει ένας τυφλός.

«Είχα μια φίλη, την Lilya, που έγραφε όλα τα βήματα της οικοδόμησης για μένα έτσι ώστε να μπορώ να τα ανεβάσω σε ένα σύστημα που μου επέτρεψε να διαβάσω τα βήματα σε κώδικα Μπράιγ με τα δάχτυλά μου».

Κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, ο Shifrin μίλησε και με τυφλά παιδιά που εξέταζαν τα παιχνίδια και τις οδηγίες ενώ και η Lego λέει τώρα πως για να αναπτύξει το πρόγραμμα θα χρειαστεί τη συμβολή και τις συμβουλές όσων τυφλών θέλουν να συμμετάσχουν.

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button