Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προανήγγειλε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί ως μέτρο για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα διαρκέσει πολύ μετά τις 6 Απριλίου.

Η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου και η αρχική απόφαση ήταν για επιβολή του μέτρου έως τις 6 Απριλίου. Σε ερώτηση για το πόσο θα διαρκέσουν αυτά τα μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο. Θα διαρκέσουν μέχρι να μας πουν οι λοιμωξιολόγοι ότι νικήσαμε τον ιό και ότι ο ιός έχει φύγει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε δηλώσεις που έκανε στο Open, δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, καθώς η ισχύς της σχετικής απόφασης λήγει στις 31 Μαρτίου. «Θα πηγαίνουμε έτσι μέχρι οι λοιμωξιολόγοι να μας πουν ότι σιγά- σιγά μπορούμε να άρουμε τα μέτρα», σημείωσε.

Όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει μέχρι πότε θα χρειαστεί να ισχύουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμών, απάντησε: «Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Από τις ενημερώσεις που ακούω από τους λοιμωξιολόγους, υπάρχει μια θεωρία ότι όταν ανέβει η θερμοκρασία, ο ιός θα πάρει την κάτω βόλτα. Όμως, αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί. Μακάρι να συμβαίνει, τότε θα σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, κάτι που απέδωσε στη γρήγορη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και στην «πρωτοφανή πειθαρχία που δείχνει ο λαός».

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button