Επικαιρότητα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρχονται συλλήψεις – Μέχρι και ισόβια φέρνουν οι τοξικολογικές (βίντεο)

Ο εφιάλτης που έζησε η 24χρονη που κατήγγειλε ότι βιάστηκε στην σουίτα του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη παίρνει διαστάσεις και οι Αρχές είναι αποφασισμένες να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, καθώς κατά τα φαινόμενα, πίσω από την περιπέτεια που έζησε η νεαρή κοπέλα και την στιγμάτισε για πάντα, κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και συλλήψεις, όπως είπε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ενώ υπήρξε και παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου από το ΑΤ Λευκού Πύργου.

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που δέχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβεύσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω» είπε αρχικά ο υπουργός κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε αναφορικά με την υπόθεση της 24χρονης:

«Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα».

Μαρακάκης: «Ερχονται συλλήψεις»

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η 24χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο, την ώρα που ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων κι επιχειρηματιών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κοπέλα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή της ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ιστορίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά ο δήμαρχος ΛαγκαδάΓιάννης Ταχματζίδης, ο οποίος γνωρίζει την 24χρονη, και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. «Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε τι άλλο να συμβεί σε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση μέσα από το γεγονός αυτό και άλλα περιστατικά που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε μια κρυμμένη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι το θετικό που μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία, αν μπορεί να το πει αυτό κάποιος. Δεν έχω μιλήσει μαζί της, θα το κάνω τις επόμενες ημέρες. Δεν ήθελα σε αυτή τη χρονική στιγμή που εμπλέκεται η Αστυνομία, ανακριτές και δικηγόροι να επικοινωνήσω μαζί της.

Την κοπέλα τη γνώριζα μέσω της μητέρας της που ήταν υπάλληλος του δήμου μας. Τον πατέρα της τον έχασε πριν δύο χρόνια σε τροχαίο και τη μητέρα της πριν κάποιους μήνες από παθολογικά αίτια. Έχει χάσει και το σύντροφό της», είπε ο κ. Ταχματζίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαρακάκης τόνισε: «Η κοπέλα εμπιστεύτηκε κάποιους ανθρώπους και βρέθηκε σε μια γιορτή κι εκεί είδαμε το σύνηθες modus operandi σε τέτοιες περιπτώσεις, την κάμψη οποιασδήποτε αντίστασης μέσω χρήσης κάποιας ουσίας. Αναμένονται και οι τοξικολογικές για να το επιβεβαιώσουν αυτό. Ο συνδυασμός του αλκοόλ με τέτοιες ουσίες οδηγεί γρήγορα σε λιποθυμία. Μετά δε γνωρίζουμε πόσοι ήταν και τι συνέβη σε αυτό το δωμάτιο, μέχρι να ανακτήσει η κοπέλα τις αισθήσεις της. Είναι απίστευτο το θάρρος που έδειξε η κοπέλα.

Το περιστατικό είναι συγκεκριμένο, αν όσα λέει η κοπέλα επιβεβαιωθούν μιλάμε για βιασμό από κοινού για τον οποίο προβλέπονται ισόβια. Θα γίνει έρευνα για το αν υπάρχει κύκλωμα μαστροπείας, ανθρώπων που παρασέρνουν νεαρές κοπέλες στην πορνεία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να υπάρχει κύκλωμα που να συνδέεται με κάποιο νησί ή και το εξωτερικό. H προσωπική μου άποψη είναι ότι θα υπάρχουν και συλλήψεις», τόνισε ο δικηγόρος.

Ανακοίνωση Coca Cola 3E: Καμία σχέση η εταιρεία με τα πρόσωπα στην υπόθεση βιασμού

Με δύο πρόσωπα από τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, να έχουν συσχετιστεί από πολλούς χρήστες στα social media με την Coca-Cola, η εταιρεία πήρε θέση και σε ανάρτησή της διαψεύδει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν ιδιοκτησιακή ή άλλη σχέση με την εταιρεία.

«Σχετικά με πρόσφατες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

«Δεν θα κάνω πίσω», λέει η 24χρονη

Η 24χρονη που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μίλησε χθες για τον εφιάλτη που βίωσε και δήλωσε αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω και να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Είμαι σοκαρισμένη γι’ αυτό που μου συνέβη αλλά δεν θα κάνω πίσω». Με νέες της δηλώσεις στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 24χρονη υποστηρίζει ότι «μετά από εμένα θα βγουν κι άλλες κοπέλες να πουν δικές τους αλήθειες σχετικά με το θέμα. Μακάρι να βγουν ώστε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση και να μην το ξαναπάθει καμία κοπέλα. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτή την κατάσταση, τα παρακολουθούσα και δεν πίστευα ότι συμβαίνουν. Ωσπου έγινε και σε εμένα. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο! Πόσο λυπάμαι για λογαριασμό τους. Μακάρι να υπάρξει μια δικαίωση γιατί η πράξη βιασμού ριζώνει μέσα μας και δεν φεύγει ποτέ και τίποτα δεν αλλάζει», ανέφερε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Είμαι σοκαρισμένη γι’ αυτό που μου συνέβη. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστώ. Εύχομαι καμία γυναίκα στον κόσμο να μην ζήσει αυτό που συνέβη σε εμένα. Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση που μου δείχνουν, την έχω ανάγκη τώρα όσο ποτέ. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε μία γυναίκα που βίωσε αντίστοιχο περιστατικό να το καταγγείλει. Δεν θα κάνω πίσω. Θα συνεχίσω έχοντας στο πλευρό μου τον δικηγόρο μου για να δικαιωθώ. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ολα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Τις τελευταίες μέρες περνώ δύσκολα αλλά η συμπαράσταση των δικών μου ανθρώπων μου δίνει δύναμη».

Πηγή
www.reader.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button