Άρθρογραφία

Βαγγέλης Καρατζάς: Υπάρχουν πολλοί γονείς που είναι διστακτικοί να δηλώσουν πως το παιδί τους ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού [video]

Πριν περίπου 2,5 χρόνια συναντήθηκαν μερικοί γονείς με κοινό σημείο αναφοράς την πρόθεσή τους να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν και είναι εφικτό στο παιδί τους που πάσχει από αυτισμό.

Βιώνοντας μια σκληρή καθημερινότητα με στοιχειώδη στήριξη απ΄το κράτος και μηδαμινές υποδομές οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, αυτοί οι άνθρωποι αφιέρωσαν απ΄το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους, χρόνο και ενέργεια διεκδικώντας το αυτονόητο. Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά.

Τα παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του Αυτισμού έχουν και αυτά δικαίωμα στην άθληση, την δημιουργική απασχόληση και σε όλα όσα αναμφισβήτητα τα βοηθούν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Γιατί είναι αποδεδειγμένο πως τα παιδιά που ακολουθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα παρουσιάζουν, ανάλογα με την περίπτωση, θεαματική πρόοδο όσο αναπτύσσονται.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το ΦΑΣΜΑ, το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Καρατζάς, έχοντας την υποστήριξη του Δ.Σ. και πολλών ενεργών μελών, εργάζεται αδιάκοπα ώστε να ακουστεί η «φωνή» τους δυνατά και μακριά.

Είναι αισιόδοξο πως η τοπική κοινωνία δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στο Φάσμα.

Πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν υλοποιηθεί με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το «μεγάλο όνειρο». Τη δημιουργία και λειτουργία ενός Κέντρου δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό. Και τα πράγματα δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο αφού ο δήμος Κορινθίων παραχώρησε ένα χώρο και οι εργασίες προχωρούν αργά αλλά σταθερά.

Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα που ο Βαγγέλης Καρατζάς μας αναφέρει στη συνέντευξη που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο.

Νάνσυ Γιαννιδάκη

Πηγή
sfedona.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button