Επικαιρότητα

«Αφιλόξενη» για τους Ανθρώπους με Αναπηρία παραμένει η πόλη του Πύργου

Σοβαρά θέματα προσβασιμότητας στην πόλη του Πύργου καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά συμπολίτες μας με αναπηρία.

Όπως επεσήμανε με ανάρτηση του, το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων συνεχίζει να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα προσβασιμότητας σε τραπεζικά υποκαταστήματα εντός της πόλης, ενώ προβλήματα προσβασιμότητας υπάρχουν όπως καταγγέλλουν ακόμα και στο ΚΤΕΛ του Πύργου.

Όπως επεσήμανε ο Οργανωτικός Γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος και ο Ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος υπήρξε καταγγελία η οποία και εξετάστηκε από το σύλλογο σχετικά με το ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς δεν υπάρχει θέση στάσης- στάθμευσης οχήματος για ΑμεΑ ενώ ακόμα και ο χώρος της τουαλέτας των ΑμεΑ χρησιμοποιείται ως… αποθήκη και μένει μόνιμα κλειδωμένη.

«Έφτασε στο σύλλογο καταγγέλλει από άτομο με αναπηρία σχετικά με το ΚΤΕΛ. Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα τόσο όσο αφορά το χώρο στάθμευσης, αλλά και όσο αφορά την τουαλέτα η οποία έχει αλλάξει χρήση. Εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια μας στο σταθμάρχη και ελπίζουμε ότι άμεσα θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα τα οποία εντοπίσαμε» τόνισαν οι κκ. Παπανικολόπουλος και Πετρόπουλος.

Όσο αφορά την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στα τραπεζικά υποκαταστήματα και τις φωτογραφίες που έχουν κάνει το «γύρω του διαδικτύου» με έναν συμπολίτη μας να αναμένει καρτερικά προκειμένου να εξυπηρετηθεί από άτομο το οποίο θέλησε να τον εξυπηρετήσει επισημάνθηκε ότι εδώ και μήνες έχει σταλεί έγγραφο και προς τη συγκεκριμένη τράπεζα χωρίς ωστόσο κανείς να έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχει πρόσβαση έστω και στο ΑΤΜ αυτής.

Πηγή
www.protinews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button