Ζωή & Αναπηρία

Αυτό το ζευγάρι με σύνδρομο Down αποδεικνύει ότι η αγάπη δεν έχει όρια!

Μερικοί άνθρωποι πίστευαν ότι αυτό το ζευγάρι με σύνδρομο Down δεν έπρεπε να παντρευτεί. Αλλά μετά από 25 χρόνια, ο Πoλ και η Κρις εξακολουθούν να είναι μαζί πιο ερωτευμένοι από ποτέ! Φέτος, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, οι δυο τους έκλεισαν 25 ολόκληρα χρόνια γάμου, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη δεν έχει όρια!

Όταν πήραν την απόφαση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, μερικοί πίστευαν ότι τα άτομα με σύνδρομο Down δεν έχουν τη συναισθηματική ωριμότητα να παντρευτούν. Η Κρις, η οποία ως κοπέλα συνήθιζε να κόβει φωτογραφίες γάμου από περιοδικά και να τις κολλάει στον τοίχο της, ήξερε καλύτερα: «Κοίταξα στα μάτια του και είδα το μέλλον μου», λέει η Κρις για την πρώτη φορά που συναντήθηκαν σε ένα πάρτι πριν από 30 χρόνια.

Ο δύσκολος αποχωρισμός

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν αρκετές δυσκολίες με την πιο πρόσφατη τον περασμένο μήνα. Η φετινή Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πρώτη που δεν τους βρήκε μαζί. Ο 54χρονος Πολ αντιμετωπίζει άνοια σε πρώιμο στάδιο, μια ασθένεια που πλήττει πολλούς στην κατάστασή του σε σχετικά νεαρή ηλικία. Πριν από αρκετούς μήνες, μεταφέρθηκε σε κλινική με εντατική νοσηλευτική φροντίδα. «Όταν μου το είπαν, άρχισα να κλαίω», δήλωσε η Κρις, η οποία ζει ακόμα στο άνετο διαμέρισμα τους στη Νέα Υόρκη. «Είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνον».

Η οικογένειά τους προσπάθησε πολύ σκληρά για να τους κρατήσει μαζί. Πιστεύουν ότι η Κρις και ο Πολ αξίζουν την ευκαιρία να πάρουν τις ίδιες αποφάσεις με οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι όταν ο ένας σύντροφος αντιμετωπίζει άνοια.

Διαβάστε:  Η πρώτη δασκάλα με σύνδρομο Down

Το ζευγάρι απογοητεύτηκε αλλά δεν έχασε την ελπίδα του. Η Κρις επισκέπτεται τον Πολ τακτικά και περνούν μαζί τα Σαββατοκύριακα. «Έχουν μια άνευ όρων αγάπη. Ο ένας συμπληρώνει πλήρως τον άλλον», λένε οι συγγενείς τους.

Η συνεχής προσπάθεια να κρατηθούν μαζί υπενθυμίζει στη μητέρα του Πολ, όλα τα εμπόδια που έχει ξεπεράσει ο γιος της. Θυμάται ότι μερικοί γιατροί της είπαν «να μην περιμένει πολλά» όταν γεννήθηκε ο γιος της. Αντ’ αυτού, μεγάλωσε και έζησε μια ευτυχισμένη ζωή που περιλάμβανε έναν γάμο που κράτησε ένα τέταρτο του αιώνα!

Οι δυσκολίες που πέρασε η Κρις

Και η Κρις όμως είχε τις δυσκολίες της. Ενώ μιλάει με πάθος για την υποστήριξη των γονιών της, πέρασε ένα χρόνο ως παιδί σε κρατικό ίδρυμα, αφού ο πατέρας της πέθανε νέος και η μητέρα της ήταν άρρωστη. «Ήταν δύσκολο», λέει ήρεμα όταν θυμάται τη μοναξιά που βίωσε.

«Τότε και τώρα, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πόσο μας πληγώνουν τα σχόλια τους», λέει. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολη αλλά ταυτόχρονα ευλογημένη είναι η ζωή της Κρις. Δεν μπορούν να εκτιμήσουν το πώς η Κρις, που είναι διαβητική, έχει το θάρρος να κάνει ενέσεις ινσουλίνης τέσσερις φορές κάθε μέρα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν το είδος της δέσμευσης που διαρκεί 25 χρόνια και είναι τόσο έντονη μέχρι σήμερα! Και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί η Κρις κάθεται στο σαλόνι της και θυμάται τους όρκους από την ημέρα του γάμου της, περιτριγυρισμένη από φωτογραφίες του εαυτού της με τον άντρα που ενώθηκε μαζί του για πάντα!

Πηγή
www.infowoman.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button