Επικαιρότητα

Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής του ΑΠΘ πήρε πτυχίο με άριστα και διάβασε τον όρκο

Πτυχίο με άριστα πήρε ο τυφλός φοιτητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

Πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι από την Πέμπτη ο Αργύρης Κουμτζής ο οποίος κατά την εισαγωγή του είχε αρχικά απορριφθεί επειδή ήταν τυφλός.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, ο Αργύρης όχι μόνο κατάφερε να αποφοιτήσει, αλλά και να πάρει το πτυχίο του με βαθμό 9,39. Μάλιστα πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών που ορκίστηκαν την Πέμπτη και διάβασε τον όρκο στην τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

«Είχα κάνει πολλές ορκωμοσίες ως Κοσμητορισσα στο παρελθόν,, σήμερα όμως συγκινήθηκα πολύ. Είναι η ορκωμοσία του Argiris Koumtzis,. Δόθηκε αγώνας για να γίνει δεκτός -με αίσιο τέλος. Ο Κοσμήτορας είπε για τη δύναμη της “θέλησης”. Άνοιξε δρόμο ο Αργυρής. Το γεγονός ότι είναι τυφλός δεν “στάθηκε τελικά εμπόδιο “”. 9,39 , πρώτος, διάβασε και τον όρκο στο τμήμα Φυσικής. Συγχαρητήρια», έγραψε στην ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Αργύρης Κουμτζής μπορεί σήμερα να πήρε το πτυχίο του με άριστα από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ωστόσο αντιμετώπισε μεγάλα εμπόδια προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πετύχει τον στόχο του. Το 2013 απορρίφθηκε αρχικά από το τμήμα του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός καθώς ο τότε κανονισμός του τμήματος δεν επέτρεπε την εισαγωγή σε υποψήφιους με αναπηρία στα άνω άκρα ή απώλεια όρασης. Τελικά, με παρέμβαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου άνοιξε ο δρόμος προκειμένου να φοιτήσει στο Φυσικό του ΑΠΘ.

«Ο Αργύρης αποτελεί παράδειγμα», σχολίασε η κα Κογκίδου μιλώντας στο Thestival.gr και τόνισε πως όλα τα χρόνια του ως φοιτητής είχε λαμπρή πορεία. Πλέον για τον Αργύρη Κουμτζή, του οποίου η ιστορία είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ο δρόμος για την καταξίωση στον ερευνητικό χώρο προμηνύεται λαμπρός καθώς ήδη εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία τεσσάρων ετών στο Max Planc, διεθνές σχολείο ηλιακής και διαστημικής φυσικής του πανεπιστημίου Gottingen στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από Thestival

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button